ОЩЕ ПРЕДИ КОАЛИЦИЯТА ГЕРБ – ПАТРИОТИ, ГЕРБ И БСП МАЙСТОРЯТ КОАЛИЦИЯ „ПЛОВДИВСКИ ПАНАИР“…

Автор: Няма коментари Сподели:

Община Пловдив взема с благодарности 20 % от Пловдивския панаир, които държавата й побутва от пролетта (тогава общинските съветници от ГЕРБ бяха против!, а тези от БДП – „ЗА“!). В замяна на това държавата, т.е. ГЕРБ, осигурява 60 млн. лв. за нова опера в Пловдив (звучи благородно, нали?), а мажоритарният собственик на панаира дава право на строеж (на мястото на една от палатите), но земята си остава негова… След време може да вдигне капитала и Община Пловдив да си остане със спомена за 20 % в панаира, които и без това нищо не значат. Според информации в различни медии е много вероятно Георги Гергов да направи сходна сделка с община Варна и скоро да притежава 80 % от панаира.

Ето как, докато вие сте се вторачили в коалиционните преговори между ГЕРБ и Патриотите, ГЕРБ и БСП майсторят коалиция „Пловдивски панаир“. Въпреки че официално партийният лидер Нинова декларира, че „лявата“ БСП остава опозиция на „десния“ ГЕРБ. Пловдивската история се случва при оглушителното мълчание на новоизбраните депутати от БСП – Пловдив начело с бореца за социална промяна проф. Иво Христов. Мълчи и партийният лидер Корнелия Нинова, на която Гергов е „дясна ръка“ в ИБ на БСП („Барикада“).

П.С. По време на тройната коалиция, т.е. при правителството на Станишев, когато зам.-министър на икономиката е Корнелия Нинова, стартира ненужното раздържавяване на панаира. Двигател на сделката е самата Нинова. Тогава партньор на държавата става смесено дружество между Община Пловдив и Гергов…

Иво Инджов

Фейсбук

http://afera.bg

Предишна статия

Фабриката за диаманти на рептилите…

Следваща статия

Карбовски “Втори План”: Проект: Различните (част 2)

Други интересни