КОЙ ЩЕ Е?

Автор: Няма коментари Сподели:

     Първа от всички политически партии в община Хисаря Българската социалистическа партия ще обяви своя кандидат за кмет.  Това ще стане на 4 август  2019 година , когато 56 човека ще се съберат В 18  часа  на конференция в клуба на БСП в Хисаря и ще обсъждат кандидатурите на  издигнатите от низовите партийни организации и от гражданската квота. Ето кои имена са ни известни!

    Димитър  Кацарски беше кандидат за кмет на местните избори през 2015 година и тогава БСП чрез него събра 1168 действителни гласове. Надмина го Пенка Дойкова, която събра 1403 гласа и с 235 гласа му попречи да отиде на втори тур. Димитър Кацарски  е главен експерт „Приходи”в  Данъчно бюро в общината.

    Николай Марковски е адвокат, бивш полицай и  член на Общинската избирателна комисия. Той беше вкаран в тази комисия, когато стана скандала с Пено Бойновски, Бойновски напусна, секретар на комисията стана Мина Рахова, а Николай Марковски попълни мястото от квотата на БСП. Николай Марковски е номиниран от низовите организиции на БСП не само за кандидат кмет, но и за общински съветник. Той, обаче, ще си даде отвод. Не желае да става съветник.

     Ива Вълчева е три мандата общински съветник и преди една година стана председател на Общинския съвет.   Напоследък тя направи срещи с хората по селата, за да чуе проблемите им и да я видят. За разлика от Николай Марковски, който не е член на БСП,  Ива Вълчева започна своята политическа кариера в оня ден, в който Бойновски и предложи да влезе в  БСП . След това тя стана общински съветник и беше два пъти  беше председател на Комисията по култура, просвета , младежта и спорта.

    Староселската партийна организация предлага за кандидат – кмет Данчо Кощилаков. След  искането на щерката на Кощелаков да бъдат опростени данъците от десетки хиляди левове за такса смет на фирмата и, когато се стигна до съд, ще видим дали Кощилаков  ще остане след пресявката  довечера.

     Както каза председателят на общинската организация на БСП – Пенчо Шапков, няма друга партия, която така демократично да си избира кандидата за кметския стол. Издигането на кандидатите е от низовите партийни организации, дискусията за качествата и възможностите им ще е публична, а гласуването – тайно. Който събере най- много гласове, той ще е кандидатът. Освен това ще бъдат избрани и кандидатите за кметове по села.

Листата за общински съветници няма да се обсъжда на 4 август.

                                                             ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

ИСКАМ СИ МОЯТА БЪЛГАРИЯ

Следваща статия

Акад. Петър Иванов в “Свободно слово”…

Други интересни