Акад. Петър Иванов в “Свободно слово”…

Автор: Няма коментари Сподели:

Той каза за грандиозни успехи, построил опери, невиждани чудесии, каза как сме били за пример, как бил “дете на народа”, как храбрият Цецо бил върхът на всичко хубаво в България, каза за Наглите, каза и как Дилянчо от Хасково бил с такава експертиза, че просто да му се чуди човек, ама бил малко така (тук Баце направи световно известния жест, описващ краденето), после каза, че грешката му на Баце била, че не ходел на гости, каза за завода Фолксваген и за магистралата за студентите в… с. Долна Митрополия.

Но не каза най-важното… то и никой не го пита де, облещеният водещ само се гънеше в почтителна сервилност и внимаваше да не сбърка опорните точки.

Баце не каза нищо, защото с неговия интелект и с неговия манталитет на месия няма как да види, че за България сега са нужни съвсем други подходи, други хора, съвсем друга стратегия, съвсем други действия, които да елиминират хаоса, нарочно поддържаната безизходица и статуквото в полза на досега управлявалите по безобразен начин страната корумпирани до безобразие партии – ГЕРБ, БСП, ДПС, СДС, НДСВ, ВМРО и техните фаворити, окрали и оглозгали докрай общественото богатство.

Не каза нещо, което е напълно ясно за целия свят, че в момента съществува изключително голяма заплаха, която е реална, непосредствена и смъртно опасна за самото съществуване на българската нация.

Въобще не спомена, то и не го питаха, нищо за демографската катастрофа, която ни убива.

Баце не каза, че България е на първо място в света сред 250 страни по намаляване на населението. От 9 млн. вече сме 6,7 млн., може би и много по-малко.

Не каза как прогнозите на Световната банка, ЦРУ, Евростат, Държавния департамент на САЩ и др. сочат, че през 2050 г. ще сме само 4- 4,5 млн. души, като етническите българи ще бъдат екзотично малцинство, а впоследствие ще изчезнат напълно. 
Баце не каза, че българската нация умира.

Не каза, че по смъртност на населението (15,3‰) България твърдо заема първо място в света, че това стана по време на неговите три кабинета, ние се изкачихме от 19-то през 2010 г. по смъртност на населението на 1-во място в света през 2017 г. 
Не каза, че по раждаемост сме на 214-то място от 220 държави, след нас са само два-три острова.

Не каза какъв е етническият произход на голямото мнозинство от родилките у нас. 55% от тях нямат за майчин език българския език, и този процент расте. Баце не каза, че България се циганизира и турцизира. Построени са 1300 джамии, при около само 500 действащи християнски църкви. 
Баце не каза, че сме на първо място в Европа по инфаркти и ракови заболявания; от рак и от сърце всеки ден у нас умират 264 души, всеки час по 11 души.

Баце не каза, че благодарение на неговото управление ключително много българи (64% според националния консултант по психиатрия) имат психични проблеми. Не каза, че цените на лекарствата в България са брутално високи и са недостъпни за бедните хора. Баце не каза, че според Евростат 61% от възрастните български граждани са застрашени от мизерия и социално изключване. Същото се отнася, според Евростат, и за българските деца – 52% от тях живеят в пълна бедност, лишени от храна, дрехи, обувки и др.

Нищо не каза Баце и затова, че България е първа в ЕС по неграмотност, 41% от учениците ни са в някаква степен неграмотни.

Баце не каза, че според докладите на Европейската комисия, България е най-престъпната и най-корумпирана страна от Европейския съюз. Корупцията обхваща цялото общество, държавата, Парламента, Правителството, местната власт, икономиката, съдебната система, здравеопазването, образованието, културата и т.н.

Не каза нищо и затова, че по самоубийства, включително и детски самоубийства, заемаме първите места в Европа.

Баце сякаш не знае, че по време на неговото управление за 10 години по данни от медиите у нас се самозапалиха 62 души, бяха спаcени само 15 от тях. Много българи се самозапалват, изразявайки своето негодувание и своето отчаяние от живота си в България.

Баце може би изобщо не схваща, че България е най-бедната, най-болна, най-престъпната, най-корумпираната, най-покварената (според Bloomberg), най-намаляващата по население изчезваща държава в Европа, която е рай за местни и чужди монополисти и крадци на национално имущество.

А българите, според международните изследвания и рейтинги, са най-мизерстващите, най-болните, най-неграмотните, най-отчаяните и най-нещастните хора в Европа и в света. Какво още трябва да се случи в България и с българите, за да видим всички, че е налице изключително голяма реална и непосредствена екзистенциална заплаха за българската нация, която Баце не вижда. Той не вижда и новите хора, от “ВЪЗРАЖДАНЕ”, които ще бутнат ГЕРБ в канала.

Той вижда магистрали, Радев, село Банкя, Бистришките тигри, Хемус, папата и, разбира се, детето си Цецо и партията си ГЕРБ, която уби България.

                                               Наздраве!           Акад. Петър Иванов 

http://www.paragraph22.bg/22-novini/read/akad-petur-ivanov-v-svobodno-slovo-kakvo-ne-kaza-bace-v-panorama?      

Предишна статия

КОЙ ЩЕ Е?

Следваща статия

Найдена пригодная для жизни супер земля

Други интересни