Н О В И Н И НАКРАТКО

Автор: Няма коментари Сподели:

      Баня „Русалка” / Кюпчеза/ ще бъде дадена под наем за десет години с наемна цена 370 лв. месечно без ДДС. Има потенциален наемател.

     На Борис Бормалийски –  собственик на пчеларска ферма му е разрешено изработването на комплексен проект за обект:  Склад за съхраняване на пчеларски инвентар и продукция в село Черничево. Той трябва да изпълни посочените му градоустройствени показатели, без да се отклонява от тях.

     Полицията в Хисаря работи по случая в село Старо Железаре, където преди две нощи с червена боя бяха намазани образите на Индира Ганди, Фидел Кастро, Ангела Меркел и други видни лица. Старожелезарци се гордеят, че Индира Ганди и Фидел Кастро са били гости на селото по времето на комунизма и осъждат извършителите.  Селото стана известно  в страната с това, че къщите и дуварите отвън са изрисувани с прочути личности от художника Венцислав Пирянков, роден в Старо Железаре, който изписва дуварите със свои студенти от частното си художествено училище в Полша.

    Изпълнявайки предписание на Басейнова дирекция –Пловдив, община Хисаря слага нови водомери на чешмите с минерална вода. Минералната вода на територията на града е държавна собственост и община Хисаря заплаща водата по лимит, определен от Басейнова дирекция. Всяко надвишаване на лимита се санкционира с глоба.

    Кметът на общината – инж. Пенка Дойкова направи първа копка за реконструкция и модернизация на пътя от село Старосел до Тракийския култов храм. Стойността на  обекта е 1 мил. 449, 884 лв. без ДДС.Присъстваха заместник- кметът на общината – Тони Илиева, представители на фирмата-  изпълнител  – ДЗЗД  „ЕКО – ДЕЛСТРОЙ”-   Хасково, с която инж. Дойкова е подписала договор, строителният  надзор БУЛКОНС , специалисти от общината, гости. Реконструкцията на пътя Старосел – Тракийски култов храм е част от голям проект на община Хисаря за повече от 5 мил. 800 хил. лв..

                                                                                ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

„Краят на историята“ свърши, господа, в агония сте…

Следваща статия

България се тресе, а той е отвъд океана, пет пари не дава

Други интересни