ГЕРБ Е ИЗОСТАВИЛА ЛИДЕРА СИ И ВЯРВА САМО В ЛАПАЧКАТА…

Автор: Няма коментари Сподели:

ЗАЩО ГЕРБ ИЗОСТАВИ БОРИСОВ? НЯКОИ ОТГОВОРИ:

Днес по традиция много глупости бяха изказани на партийната конференция на ГЕРБ в НДК за Евроизборите. От много глупави хора, събрани на едно място – друго не може да се очаква, освен глупости.

Целта беше проста като милиционера Цветан Цветанов – да се набият канчетата на кметовете и на овластените суджук- феодали по места, защото ГЕРБ може да спечели тези избори само служебно, чрез натиск и фалшификации, не чрез идеи и чрез стореното във властта. Тъкмо обратното. Насред многобройните лъжи и заклинания от рода на: “ГЕРБ била единствената дясна партия” (Борисов) или, че “ГЕРБ лети към изборите със скоростта на Ф-16” (Бургаския кмет) или пък, че “ГЕРБ си имал България” (Мария Габриел) се чу и нещо вярно.

Много вярно. Каза го техният лидер Борисов. Той призна пред преторианската си гвардия, че Генералът е сам на амбразурата. Според Борисов – само вечния Цветанов, нищонеказващия червей Томислав Дончев и хлевоустия двуличник Тома Биков – само те и никой друг гербаджия не отликвал на “молбите на Севдалина” от пресцентъра на МС и ГЕРБ да ходи по студиата и да защитава властта и “успехите” на партията.

Близо 100 депутати, 15 министри и над 200 общински кметове се криели като мишки. Факт!

Лидерът на ГЕРБ явно вече е прозрял, че си има партия от административно – команден тип. Тип БКП и КПСС от 80-те години на миналия век. Партия без идеология, без споделени общи ценности и обществено полезни цели. Партия от армия чиновници, търтеи, корумпета, нагаждачи, крадци, използвачи, блюдолизци, суджуци, чорбаджии, мошеници и откровени опортюнисти…. Докато ГЕРБ е на власт тази армия от плъхове и лисици ще се ослушва хрисимо и ще краде. Другите овце само ще се ослушват и ще си пасат. Но никой няма да си мръдне пръста да излезе и да защитава ценности и идеали. Не могат. Безсловестни са. Speechless. Такива бяха подбрани от истинския си водач Цветанов.

Колкото и да ги плаши Борисов със “сини лампи” тази аморфно-абсорбиращо -крадлива маса от цветанцветановци няма да даде интелигентен отпор на всеобщото негодувание от застоя и безобразието при ГЕРБ.

Десет години са твърде много време в днешната епоха. Градинки, полянки, Витошка и тангенти няма да трогнат народа, а партията ГЕРБ изглежда е изоставила лидера си и вярва само в лапачката.

ГЕРБ е изгубила инстинкта си за оцеляване от презадоволяване и лапане. Дави се от лакомия. А малкото “нови лица” на министри около Бойко Борисов всъщност не са негови, те принадлежат на друг човек, на друга партия, на друга квота …но това е съвсем различна история.

Фактът е, че точно министрите от кабинета на ГЕРБ и ПатрЕотите въобще не са техни и затова не си правят труда да обелят и една добра дума за тях по студиата. Те си имат други задачи, поставени от някой над отиващата си “управляваща” коалиция.

Командир и генерал. Сделката с Дявола. Когато продадеш душата си в името на властта….. Гьоте и неговия Фауст. Позната схема.

                                                               Николай Бареков

                                 Карикатура: Христо Комарницки            http://afera.bg

Предишна статия

СЪДЯТ ОБЩИНАТА ЗА КОНКУРСА ЗА ПЛАЖА

Следваща статия

…МАХНЕТЕ БАРИЕРАТА В УМА СИ!

Други интересни