Истинската реч на Доган: за Пеевски, ТЕЦ-Варна, Кремъл и мафията-свиня

Автор: Няма коментари Сподели:

Българкият модел…

Идеята за този текст дойде докато гледах интервю с Теди Москов за новата му пиеса. Един от персонажите в нея – мафиот, – се е превърнал/заприличал на свиня. Вече бях отделил десетина минути – пропиляно време – да прочета поредния „предновогодишен оргазъм“ на Доган и нещата се вързаха. Доган – свиня – мафия – политически цинизъм. Стомана.

Състоянието на почетния, главния, капо ди тути капи, лидера, бащицата, хидроексперта и кукловода може да бъде определено дори с купена диплома. Посланието му плаче за диатеза-стрес модел. Тук обаче е наложена мантрата: Той е велик, най-умният политик на прехода. Тези ще минат през биопсихосоциален тест един ден, когато Правителствена стане психодиспансер. Шъ стани, шъ видити. А може и да не видим, защото… 

Който знае Радичков помни „Убий мухата“. Радичков ни научи, че ако на човек му е влязла муха в главата, няма как да я прогони. По-добре да се ожени. Ако една свиня се научи да яде лайна, няма отучване, допълва мъдро народът… Народът, който някога гледаше прасета преди някои хора да се изродят в тях. Този тест и Доган няма да издържи.  Може да излъже полиграфа, но народния стрестест – никога. Ето нещо от умствения му продукт: „Динамиката на политическото време е много важен феномен. Цикличността на забавяне и ускоряване на темпоритъма на политическото време, понякога с явни признаци на аритмия, трасира проекциите на бъдещето“.

Каква ли муха се върти в главите на бащите на анимизма? И къде щяха да се почешат, ако имаха възможност да чуят това „нещо“?  

За да схванете за какво иде реч, ще се наложи малко инквизиция. „Стана ясно, че прагът на „търпимостта и толерантността” пада рязко, ако определено политическо събитие нарушава комфорта на „гостоприемника”.

Свободата копнее да бъде „разумна свобода”. В противен случай Улицата ѝ зове другото лице на неразумност, ситуативност и емоционалност… Защото Свободата знае от опит, че може да бъде и помитащ всички деструктивен субект на безредието…“.

Ниското равнище на възприемане и разбиране на политическите реалности избива в пара-политически дебати, които постоянно се захранват от самопроизвеждащи се скандални ситуации“.

Не ни е приятно дори да се позамислим, че от началото на прехода милион и половина български граждани са напуснали страната. И според различни социологически проучвания още един милион са в очакване да сторят същото“.

Най-важно е Догановото прозрение, че е нужно програмно правителство, но не и предсрочни избори. Няма никакво противоречие, нали? Няма, защото и сега си имат достатъчно министри. 

Не се хващайте за пищова.

Теди Москов разказа, че мафиотът от „Аз обичам, ти обичаш, тя обича “ (рекламно, безплатно) се разхождал по сцената със свиня на раменете, под мишница. Свиня, свиня, свиня… С когото искате свързвайте този образ. Прави сте, да знаете. 

Другарят Доган не говори никога за мафия. Въпреки, че знае най-много. Иска ми се да го попитам някои неща, на които повечето хора имат отговор. Негов няма да получим, но поне да попитам това-онова.

 • Г-н Доган, как стана собственик на ТЕЦ – Варна? Пеевски ли ти плати с него за нещо?

 • Защо не ни разкажеш за Делян? Защо го хареса и как го направи събирач? Събирач на знаеш какво и от кого. И как- пази Боже!

 •  Какви са последните инструкции от Кремъл в светлината на дългогодишното ти сътрудничество с руските служби за… демократично-културен плурализъм?

 • Как с Пеевски се оказахте в черния списък на Анкара? Да не би да е заради контрабанда на цигари, финансиране на терористични формации или заради шпионски игри срещу турската държава? А може да е, защото двамата сте най-големите демократи в България?

 • В черния списък ли сте на американското посолство за издаване на визи за САЩ?

 • Какви са отношенията ти, г-н Доган, с американските тайни служби? Издаваш ли на тях какво си хортуваш с руските тайни служби? (Предполагам, че това са безпочвени митове.)

 • Предаваш ли на руските и американските служби тайни имена и списъци, каквито предаде в турското посолство преди 29 години? За списъците на наши агенти и разузнавачи в дипломатически мисии – уточнение.

 • Чувал ли си слуха, че Пеевски предложил няколко папки с компромати за теб и един друг политик на американските служби, за да сключи сделка заради разследването по закона „Магнитски“?

 • Не е ли твоето величие продукт на заплахите ти, че държиш “червеното копче” на етническия конфликт в България? Само питане…

 • Каква е ролята ти в разгрома на КТБ? Какво стана с парите ти в банката – цесия ли ти уреди Пеевски или изгоряха?

 • Кой разпореди разграбването на активите на банката?Защо на такъв виден депесар като Йордан Цонев прякора е Данчо Ментата?

 • Как ти и Пеевски успяхте да поставите под контрол прокуратурата, МВР с всичките й служби и структури, ДАНС, КПКОНПИ, министри, важни парламентарни комисии, правителствена болница, държавни институции и пр.? Това ли е моделът #Кой? Ти ли си неговият баща? (Сплав от ДС, сегашни ченгета, зависими политици, мръсни пари, организирана престъпност, зависими бизнесмени, псевдоучени.)

 • Кои са твоите кукловоди тук? (Външните са ясни, защото са по-видими отколкото ти и те предполагате.)

 • С какви пари, г-н Доган ви купуват яхти и строят резиденции на морския бряг? От членски внос ли са или от спестени заплати?

 • Г-н Доган, сам ли си пишеш т.н. предновогодишни речи за актива на ДПС? Опитвал ли си да прочетеш написаното? Не си го причинявай, честно. Но го причиняваш на нас, а това е лошо. Всъщност ние си го причиняваме, ти не си виновен.

 • Г-н Доган, много хора смятат, че вие сте капо ди тути капи на българската мафия и политика. Така ли е? И защо си го мислят, когато човекът със свинята разхожда по сцената повечето от медиите в тази проскубана държава? Защо милиардите, изсипани в пропаганда, не успява да убеди хората, че ти си най-умният и мъдрият, че си Спасителят? Перке, бе, джанъм?

 Доган е най-хитрият и брутален политик. Алчен, коварен, отмъстителен. Човек с комплекси и сбъднати мечти. Една от тях е унижението на българите, за да се изнесат милиони оттук. Ибрикчиите тук му стигат. Реализирал е и мечтата да стане приказно богат. Стана също учен и мъдрец. Трите кита на личния му финтъринг – ах, палавите пръсти…

 Отговори на тези въпроси дължи Доган на всички. Но няма да ги даде. Няма как да признае за скапания ченгеджийски преход, заграбените милиони, мръсните тайни, съсипването на България и българите, ДС, Пеевски, мафията, Москва, Вашингтон, Анкара, Делиормана, софийските вонящи потайности и прочие смрад.

 Какво ни остава на нас? Мога да го кажа направо, но идва Рождество… Сещам за казаното от Достоевски: Оправдавайте, не наранявайте, но назовете злото зло.

Злото не просто ни е хвърлило око – насилва ни. От време на време ни дава и съвети.

                                                                                               Огнян Стефанов 

П.П. Г-н Доган, сигурно си мислите, че ви мразя или пък вярвате на копоите край вас, че някой – предимно “белецът в Белград” – плаща да бъдете критикуван и свързван с мафията, с Пеевски и прочие лошотии. Не е така. Истината е, че ти се възхищавам на умението три десетилетия да манипулираш достатъчен брой граждани, за да ти осигуряват това, което имаш. Но си и голям късметлия, че българите не са като някои други нации, иначе знаеш къде щеше да си сега. И се ядосвам на себе си, че не съм направил повече хората да разберат какъв фалшив и мракобесен модел сте наложили.

https://frognews.bg/novini/istinskata-rech-dogan-peevski-tets-varna-kremal-mafiiata-svinia.html

Предишна статия

Президентът Румен Радев по Дарик радио

Следваща статия

Партийни кандидатури и парашутисти…

Други интересни