Президентът Румен Радев по Дарик радио

Автор: Няма коментари Сподели:

Президентът Румен Радев по Дарик радио: Думата на 2018 г. е автокрация. Това бе годината на демократичния упадък. Виждаме, че за пореден път кабинетът харчи огромни суми от държавната хазна без правила и често по личното усмотрение на министър-председателя. Парламентът вече не контролира кабинета. А напротив, кабинетът прегазва решения на парламента. Виждам също, че изборното законодателство не бе реформирано, машинното гласуване се отлага отново, съдбата на т.нар. втори протокол от СИК, който е обект на изборна манипулация, остава неясна, и оттам са намалели и гаранциите да се проведат честни и демократични избори догодина.

Предложението България да избере изтребител F-16 е финалът на автокрацията за тази година.

Това беше триумф на лобизма. Не искам да защитавам един или друг тип самолет – за мен и трите типа са прекрасни, летял съм на тях и срещу тях. Но за разлика от други хора, аз защитавам процесът да бъде прозрачен, открит и обективен. Има два вида избор – първият е, когато правителството казва, че ще заложи на стратегическото партньорство и избира самолет от страната X, без да го интересуват подробности. Но за това се изисква политическа смелост и най-вече отговорност, която не е присъща за нашите управници.

Те решиха да се правят на демократи в този процес и катастрофираха. Те решиха да тръгнат по другата процедура, както се прави навсякъде в развитите демокрации. Какво стана обаче? Преди да е приключила работата на тази комисия, един наш политик и то от Вашингтон – Цветан Цветанов, вече предопредели избора. Министър-председателят също каза точната си дума. Неслучайно в навечерието на празника на ВВС аз призовах министър-председателя, министрите и депутатите да запазят радиомълчание, докато приключи процедурата, защото така се прави в цял свят“.

Браво, Радев! Така се прави! АФЕРА неведнъж е критикувала люшкането ти напред – назад и липсата на остра позиция, остър език и витиевато изричане на нещата за ХУНТАТА, КОЯТО НИ УПРАВЛЯВА.

Мачкай, Радев! Ако слушаш АФЕРА, ще излезе водач от тебе! Не им давай глътка въздух! Защото ако заради нещо този народ се е вторачил в теб, е надеждата, че може да има „Меч“ и „Сеч“!

                                                   Веселина Томова                http://afera.bg

Предишна статия

Весели празници!!

Следваща статия

Истинската реч на Доган: за Пеевски, ТЕЦ-Варна, Кремъл и мафията-свиня

Други интересни