Български Политик топи пред US-служби колеги и магистрати, за да спаси себе си

Автор: Няма коментари Сподели:

Български политик предложил на американски дипломати и представители на секрените служби компрометираща информация за свои колеги, бизнесмени и магистрати. Става дума за тяхно участие в корупционни практики, задкулисни сделки, участие в офшорни фирми и пари в банки без ясен произход. Политикът се самопредложил за защитен свидетел, за да се избави от разследване срещу самия него в САЩ. Това научи Фрог нюз от дипломатически източници, пожелали анонимност. Информацията, която предложил, засягала хора от елита и висшия ешалон на властта. Заявил също, че притежава компромати за голяма участници в сегашното и предишните управления на страната, включително на ръководни постове в Брюксел и световни институции. Големият коз на „разкаялия“ се политик с „проговорила съвест“ били данни за връзки на български политици с руските тайни служби. Предложил информация, вкючително за поети ангажименти към руски концерни от Военно-промишления комплекс, поети от наши политици пред Кремъл. Те се изразявали в обещания за ликвидиране на военни производства в България, което освобождавало пазарни ниши за руски фирми.

Самият политик (информатор/доносник) е участвал в оръжейни сделки и имал апетити към някои добре работещи български фирми. За такива процеси във вреда на България и родната икономика предупреди в понеделник бившият военен министър Бойко Ноев в предаването на Цветанка Ризова по бТВ. 22 милиона евро фирмата ”Виафот”, която атакува българската военна индустрия, препра чрез Министерството на икономиката, Държавната консолидационна компания и синдиците на КТБ. Защо това не се разследва от ДАНС? Министърът на икономиката Караниколов прокарва Руски интереси за разрушаване на българската военна индустрия. Не конфликтът между Украйна и Русия е заплаха за българските интереси, а плановете на Русия да разруши българската оръжейна индустрия, категоричен бе Ноев. Той допълни, че вече международни следователи работят по скандалните случаи, застрашаващи не само българския бизнес, но и националната ни сигурност. Говоря, за това, че в България в момента има една партия, която открито защитава интересите на Кремъл. Това са и лица и групи във властови структури, които по една или друга причина провеждат интересите на Русия. Става въпрос за органите за сигурност, разузнаването, контраразузнаването и други места. България е доста пробита от тази гледна точка, хвърли бомба в публичното пространство Ноев, който е доказан експерт в тази област. Според него българската оръжейна индустрия е „трън в очите на Кремъл”, тъй като сме в топ 10 на експорт на военна продукция.

Политикът, потърсил американците предложил сделка: той им дава компромати срещу смекчаване на санкциите срещу него. „Щедрото“ предложение обаче не било прието, засега, защото американските служби и институции притежавали достатъчно доказателства за участието на „съвестния“ политик в редица криминални далавери, контрабанда и банкови измами. Знаели достатъчно и за съпричастността му към ангажиментите да бъде досъсипана българската оръжейна промишленост. Почти сигурно е, че политикът, който прави всичко възможно да се спаси, като натопи свои колеги, е същият, който бе поръчал и размахването на отрязани агнешки главички пред ВСС срещу позиция на председателя на ВКС Лозан Панов. Полицията тогава не разкри мъжете с маски, които безпрепятствено разнасяха кървавите животински трофеи в центъра на столицата… Уточнение: Знаем името на българския политик, самопредложил се за информатор на американските служби и поискал сделка, натопявайки свои колеги, но засега не го обявяваме публично от съображения за сигурност за източниците ни, а и на хората, работещи в сайта. Не вярваме че българските институции могат (и въобще дали биха искали) да ни защитят.

https://bulbg.blogspot.com/2018/12/us.html?fbclid=IwAR0VTW3Eu0A84-xkJmkSQSMZEvErzmiY6hZZzNLZI2hqbA-NQd-ryWdqQsc

Предишна статия

ПЛАНЕТА НАЧАЛА ЖИТЬ В ДРУГОМ ИЗМЕРЕНИИ!

Следваща статия

Срути се част от скъпоструващата ограда край Малко Търново

Други интересни