Попитали радио Ереван: Може ли да бъде купен финансов министър?

Автор: Няма коментари Сподели:

Попитали радио Ереван: „Може ли да бъде купен финансов министър?“. „Не. Но може да бъде преоткупен“, – отговорили от радиото. Което ни подсеща за Закона на Рудин: „При кризи, които изискват хората да изберат само една от две крайни възможности, повечето от тях ще изберат по-лошата.“

Какво ще избере финансовият министър Владислав Горанов, за да излезе от имотния скандал, в който се оказа? Да остане министър с тежки съмнения на шията или да си тръгне. Талантлив е, няма да остане без работа. А и има преуспели покровители и вдъхновители.

Горанов няма да подаде оставка. Дори да се случи, няма да е негово решение. Животът е доказал, че верният път никога не е лесен, а лесният път винаги е миниран.

 Да видим обаче как стоят нещата с оставките в други страни.

 Италианският министър на икономическото развитие Клаудио Скайола подава оставка, след като бил замесен от медии в съмнителна сделка с недвижим имот. Става дума за непрозрачния начин, по който е платил апартамент в центъра на Рим. Скайола заявява пред журналистите: Не съм извършил закононарушение, но съмненията са достатъчни и не мога да продължавам да бъда министър.

 **

Чешкият премиер Станислав Грос подава оставка заради непрозрачна сделка по придобиване на имот. 

***

Президентът на Германия Кристиян Вулф напусна поста заради посещения на луксозни хотели и срещи с хора от частния бизнес. Макар че до завършване на прокурорската проверка е в сила предположението в невинност, Вулф е категоричен, че „не мога да тежа на поста“. 

***

Шведският министър на търговията Мария Борелиус подава оставка заради съмнения, че не е платила данъка за лятната си вила. 

***

Нейната колежка – културният министър Сесилия Стего Чилос, също подава оставка, защото е освободила от лицензионни такси местна телевизия. 

***

Министърът на държавната администрация на Естония Яак Ааб хвърля оставка, след като е заловен зад волана с признаци на алкохолно опиянение. Минимално превишаване на допустимата норма. 

***

Словенският министър Марко Бандели подава оставка, защото ползвал служебен автомобил със сигнализация за по-бързо придвижване в градския трафик. 

***

Испанският министър на здравеопазването Кармен Монтон напуска поста, защото е уличена, че е плагиатствала за магистърската й диплома. 

***

Министърът на индустрията на Испания Хосе Мануел Сория подава оставка заради предполагаеми връзки с офшорна компания. 

***

Mиниcтъpът нa иĸoнoмиĸaтa нa Гъpция Димитpиc Πaпaдимитpиy e пoдaл ocтaвĸa caмo няĸoлĸo чaca cлeд ĸaтo cъпpyгaтa мy, зaм.-миниcтъp нa coциaлнaтa coлидapнocт Paния Aнтoнoпyлy нaпycнaла пocтa cи след paзĸpития, чe e пoлyчилa 23 000 eвpo дъpжaвнa cyбcидия зa нaeм нa aпapтaмeнт в Aтинa. 

***

Италианският министър на земеделието Нунция ди Джиролонамо подава оставка заради използване на служебно положение за облагодетелстване. Щом има съмнения, има и оставка, казва тя пред журналисти. 

***

Министърът на инфраструктурата на Словения Игор Махер подаде оставка след едва пет дни на работното си място. Повод за напускането му са подозрения за участие в незаконен строеж на адриатическото крайбрежие. 

***

Датският министър на правосъдието Мортен Бьодскоу подава оставка, след като беше подложен на ожесточени критики, че е излъгал в парламента за причините за отлагане на планирано посещение на депутати в квартал с лоша слава в Копенхаген. 

***

Датският министър на икономиката Бриан Микелсен отишъл в полицията и поискал да бъде глобен. Причината е снимка на гражданин, на която се вижда, че Микелсен е в служебен автомобил без колан. Министърът дори заявил, че е готов да подаде оставка, но дотам не се стига. 

***

Минору Янагида, японски правосъден министър, подава оставка заради непремерено изказване. Просто заявил, че работата му не е особено трудна. 

***

Главният прокурор на Германия Харалд Ранге бе отстранен изненадващо от поста си, защото бе позволил да започне разследване на интернет медии. 

***

Френският финансов министър Ерве Геймар е отстранен заради публикации в медиите, че е злоупотребил с поста си за привилегии. Той наел луксозен апартамент в Париж, но наемът поела държавата, т.е. данъкоплатците. Оставката е факт само три месеца, след като Геймар поема длъжността. 

Списъкът не е пълен. Изводът е един: Има ли гафове и обществени съмнения – плащат се с оставка. Да не говорим за прокурорските разследвания, съдебни процеси и произнесени осъдителни присъди. В много случаи те са факт. 

Горанов няма да напусне, защото няма друга длъжност/работа, където би имал толкова власт, влияние и възможности. На практика възможностите му са в границите на 120 милиарда. Влиянието може да затрие едни и да направи приказно богати други. Възможностите пък са направо необятни. И да напусне заради скандал с два имота?! Първо не са само два, и второ – всичко е законно.

Школата на кръстника. Онзи от “Берлин”.

                                                        Фрог нюз

https://frognews.bg/novini/popitali-radio-erevan-moje-bade-kupen-finansov-ministar.html

Предишна статия

В ПОНЕДЕЛНИК ДЕЛО – ОБЩИНА – „БИ КЪМПЪНИ” – РАДЕВИ

Следваща статия

И ПУРИТЕ COHIBA BEHIKE, КОИТО ПАФКА ФИНАНСОВИЯТ МИНИСТЪР, ЛИ СА – „БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПОЛЗВАНЕ“?!

Други интересни