ИГНАТ РАДЕНКОВ: ОЩЕ ПРЕЗ 2014 ГОДИНА БИХМЕ КАМБАНАТА ЗА ПРЕСТЪПНАТА СХЕМА С БЪЛГАРСКИТЕ ПАСПОРТИ! ГЛАС В ПУСТИНЯ!

Автор: Няма коментари Сподели:

Това е писмо на Игнат Раденков от … 2014 година! В него се изнася престъпна схема с раздаването на български паспорти!

Дано в Деня на народните будителите осъзнаем, че пред очите на всички ни обществото ни се разпада, майка България си отива!

ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми сънародници,

Не може което и да е общество, не само нашето, безконечно да се крепи на базата на лъжата, демагогията, грабежа и най-вече на страха.

Възмутени сме от наглото, цинично поведение и действия на бившия президент на страната ни Георги Първанов, който има наглостта да се явява вече като новия спасител на нацията ни, новия възродител.

Ние ще представим неопровержими факти и документи, от които по безспорен начин ще се види, че Президентството ни, по време на двата мандата на Георги Първанов и вицепрезидента Ангел Марин, беше обърнато в търговско дружество за лични и корпоративни интереси. Президентството ни генерираше престъпност. Пренебрегваха се дори и националните интереси на страната ни в името на личните.

Всички уличаващи и доказващи материали сме внесли във временната Анкетна комисия към Народното събрание, с председател Яне Янев, която разглеждаше беззаконието във връзка с помилванията и даването на българско гражданство. Ще установите, че президентът Първанов  многократно писмено е уведомяван от нашето сдружение, а и от Асоциацията на българите по света и други, че  всеки дръзнал да се върне към изконните земи на предците си, кандидатствайки за българско гражданство, е рекетиран, изнудван и унижаван с непосилни суми, в зависимост от срока на услугата, от 4 до 10 хил. лв.!

Помогнахме на пет измамени и изоставени бесарабски семейства с десет малки деца в безлюдното каварненско село Твърдица, като поехме изцяло разноските им, настанихме ги, дадохме им работа, децата тръгнаха на училище. В последствие тяхната съдба споделиха с нас десетки наши сънародници, предимно от Молдова и Украйна. Съдействайки им за сдобиване с българско гражданство, навлязохме неволно дълбоко в този проблем. Умишлено, с цел изнудване, бавеха от 5 до 8 години  даването на българското им гражданство. Натъкнахме се и на такива случаи, които се оказаха  явление, давайки им последните си 100 лв., за да отидат в София и проверят кога евентуално ще станат български граждани. С отвращение узнахме, че дежурните полицаи им вземали по 50 лв., само за да ги пуснат във ведомството за справка!

 Нямаме отговор от президента по нито един от многократните ни конкретни писмени  сигнали. В едно от многото ни участия в телевизионни предавания по проблемите на корупцията в Президентството във връзка с даването на българско гражданство, ни потърсиха представители на ДАНС. Предоставихме им всички доказателствени материали. След месец бяха арестувани директорът на „Миграцията” и Главният секретар на Държавната агенция за българите в чужбина.

 Корупцията в Президентството беше добила нечуван размах. Съдете сами: в отчета за 4-месечния период вицепрезидентът М.Попова запознава обществото, че е одобрила българското гражданство за кратко време  на 4247 души и отказала такова на 316, разбира се, от небългарски произход. Отказала е включително и на трима руснаци, които предварително са внесли в полза на държавата по 100 000 долара дарение. Поискала е отчет за натурализираните вече спортисти. В същото време в. „168 часа” представя в журналистическо разследване, че 10 американски спортисти се сдобиват с българско гражданство срещу сумата от 110 000 до 150 000 евро на човек. Всички те са се мениджирали в силни европейски отбори като български граждани. Това е само една малка част от престъпната схема, прилагана със спортистите. Английски журналисти от вестник „Телеграф” направили разследване, внедрявайки свои агенти, които срещу 150 хил. лири, с пребиваване само 2 дни в страната ни, получават български паспорти. Подземният бос Куьович си купи гражданството за 25 000 евро. На този фон, само за първата година от влизането ни в ЕС, или през 2008 година, господата от престъпния картел удостояват с българско гражданство 3200 човека от не български произход и докато нашите бедни сънародници чакат по 7-8 години, то въпросните господа се сдобиха за по-малко от година. Пряко занимаващи се с проблема споделят в пресата, че услугата на всеки един е коствала от 20-25 хил. евро. Последният, който изплака в офиса, че след шест-годишно чакане го изнудват и рекетират с непосилна за него сума, изпратихме при началника на ДАНС Петко Сертов. В отговор получихме писмо, подписано от Сертов, че в най-скоро време ще се сдобие с българско гражданство, което стана и факт.

  Не е трудно да се пресметне, че само от злоупотребите с българското гражданство са присвоени над 150 млн. лв. 

Корупцията с помилванията е още по-безскрупулна и срамна и няма аналог в целия свят. Не случайно битуваше истината „купих си свободата, но си загубих жилището”. Президентът на Босна и Херцеговина беше свален от поста си и осъден за неправомерното помилване на един затворник.

А според справката Първанов-Марин помилват 533 затворници, някои от които не са излежали и ден от присъдите си за извършени от тях тежки криминални престъпления, а 49 са били помилвани от Марин, въпреки отказа на комисията. Немалка част са се върнали повторно в затвора за извършени тежки престъпления. Попова отчита, че за последните 3 години са помилвани само 12 човека след излежаване на нормативното по закон време и добро поведение.

На  01-03.11.2008г. в град Варна се състоя първият Велик събор на българите по света. Присъстваха представители  на почти 4 милиона наши сънародници, живеещи в 33 държави. И в кулоарите, и от трибуната най-често обсъждана тема беше  именно тази: изнудване и рекетиране при получаване на българско гражданство. Цитираха се и конкретни цифри.

На втора сесия през октомври  2009г. първата точка отново беше продължаващата корупция при придобиване на българско гражданство. Това са факти и данни, протоколирани на официален форум. Големи бяха очакванията на потомците на прокудените по света и съхранили българщината до сега  четири хиляди делегати на събора, някои, от които пропътували над 10-12 хил. км, че  ще бъдат уважени с присъствието на българския президент. Още по-голямо беше притеснението на организаторите заради отказа на президента, въпреки че той многократно е присъствал в същата зала и преди форума и след форума на спортни и други по-незначими мероприятия. В кулоарите се носеха обидни квалификации, изречени от неговите съветници, че президентът нямал място в това „националистическо  сборище”.

А истината беше друга: най-успелият президент, обединителят на нацията рискуваше да изпадне в незавидната ситуация да слуша срамните факти и да даде смислен отговор защо хиляди наши сънародници, които искат да се върнат към корена си, са подложени на това унижение. За какво „сборище” става въпрос, г-н Президент – питаме в поредния си сигнал от 15.03.2010г. – Вие сте историк и много добре знаете, че в следосвобожденска България неоценим тласък на държавата дават именно „външните” българи. Петима от тях са били успешни министър-председатели,  Александър Малинов е ръководил пет правителства, мнозина са оглавявали Народното събрание. Били са народни представители, изтъкнати генерали, ректори на единствения университет. Голяма част от потомците именно на тези велики българи, присъстваха на  събора. На страната ни е нужно отново да приобщи елита на нацията ни, пръснат по целия свят. Адмирация заслужават организаторите, доказалите се българи като покойният вече проф. Петър Константинов, акад. Григор Велев, проф. Александър Чирков, проф. Цекомир Воденичаров, проф. Бакалов и много други, които неоснователно бяха заклеймени като  „крайни националисти”.

Споделихме с президента и това как мъдро и по държавнически постъпиха и решиха проблемите си с демографския срив : съседна Гърция приобщи 1 800 000 свои сънародници като изтегли политическите емигранти от Европа, също така понтийските гърци от Грузия. Германия изтегли 2 500 000 етнически германци след разпадането на СССР. Израел приобщи 4 000 000 сънародници и изведе включително и от Етиопия своите чернокожи юдеи. Всички гореспоменати държави им дадоха условия да започнат нов живот в истинската си родина. Само в този ли случай нашият президент загърби националните интереси?

Безскрупулното разграбване и най-вече на военните имоти не стана без намесата на А. Марин и без знанието на Г.Първанов, които внедриха чрез Ахмед Доган и ДПС председателя на Агенцията за продажба на военните имоти Иван Гавраилов. Милиарди са загубите за българското общество. Десетки са разработките по конкретните случаи, сигнализирани не само от нас, включително и многократните питания в Народното събрание за доказаните злоупотреби, но осигуреният чадър беше от най-високо ниво. Нищо в държавата ни в целия период на прехода не е ставало без знанието и благоволението на Първанов и кръга около него. Случайно ли съветниците му заемаха възловите места в държавата и бетонираха статуквото. Борис Велчев има най-голяма вина за обезличаването на държавността.

Получихме отговор от председателя на Анкетна комисия Яне Янев, че изнесените от нас факти са впечатляващи, и че ще бъдем извикани пред комисията. След  дни, в рамките само на един ден, журналистката Люба Кулезич разговаря с нас пет пъти, как ще направи публично достояние всичко това в следващото предаване. След което глас в пустиня! И Янев, и Кулезич затвориха телефоните. Настоятелно, многократно ни търсиха от  в. ”168 часа”, срещнахме с журналистката Вероника Лазарова, на която предадохме пакета с документи. Отново глас в пустиня! Същото се получи и  при журналистката Диляна Гайтанджиева. В предаването  на Кристина Патрашкова споделихме тревогата си, че президентството е генератор на престъпност, тъй като не беше директно, казаното от нас беше изрязано. Смени се и втория председател на временната анкетна комисия Юлияна Колева, която „случайно” беше издигната за член на ВСС. Направи се всичко възможно да се прекрати дейността на комисията и смачка истината.

На фона на всички факти до тук, удостоихме за заслугите му към българите в чужбина вицепрезидента Ангел Марин с орден „Стара планина”. Каква гавра, какъв цинизъм!

Журналистическото войнство не посмя да каже и дума за издевателството и мародерството спрямо нашите сънародници от гореспоменатите безродници. И това са все журналисти, които демонстрират, че са борци за свобода на словото, борци срещу корупцията.

Тези господа не си ли дават сметка, че ще бъдат приковани от историята на стената на позора, и то с най-ръждивите пирони.

Ето защо ние ще продължим да бием камбаната.

13.05.2014 год.                       

Обединено гражданско сдружение  – гр.Варна

                 Игнат Раденков                    http://afera.bg/              

Предишна статия

МНОГО СМЕШНО, НО ФАКТ!

Следваща статия

Зизаис от сарматите-виктохоли и поява на българското име в Европа в IV в.

Други интересни