АННА ЗАРКОВА ПРЕДСТАВЯ КНИГАТА СИ „БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ, КАКТО Я ВИДЯХ“…

Автор: Няма коментари Сподели:

„Българската мафия, както я видях“ – така е озаглавена най-новата книга на  журналистката Анна Заркова. Днес, на 22 октомври предстои премиерата, която ще се състои в клуб „СИТИ СТЕЙДЖ“ /подлеза на НДК/, от 18.30 часа.

Родена в София, Анна Заркова Завършва Софийския университет „Климент Охридски”, специалност Българска филология. Работи като коректор в Българската телеграфна агенция (1982–1983), журналист във в. „Ком” (1984–1986), във в. „Транспортен глас” (1987–1989) и др. От 1992 година е отговорен редактор на отдел „Криминален и съдебни новини” във в. „Труд” – изданието, с което се раздели за година, а след това се върна в него, но вече като независим наблюдател.

Анна Заркова е носител на званието „Журналист на годината” на в. „Труд” за 1992, 1993, 1997 г. Удостоена е с наградата  за смелост „Кристален орел” на Международния съюз на журналистите със седалище Ню Йорк (1998). Носител е и на наградата „Първенец в професията” – на международната асоциация на жените журналистки със седалище Вашингтон (1999).

Дългият и трънлив журналистически път, в търсене на истината и разплитането на сложни криминални казуси, среща Заркова с много от знаковите фигури на несвършващия преход  – от министри и политически лица, през шефове на силови групировки, до овъртолените с тях полицейски началници, директори и обикновени ченгета в структурите на МВР.  Рефлексът й за истина и справедливост не остават ненаказани и през 1998 г. Анна Заркова става жертва на покушение – залята е с киселина. Престъплението остава в графа „неразкрити“, макар за него да е даден на съд и оправдан синът на уличен в корупция полицай, уволнен след нейна публикация.

Житейският път и кариерата на уважаваната журналистка сами по себе си подсказват сюжетите, отговорите и поставените въпроси над тялото на разсъблечената българска мафия. Такава, каквато е в очите на Анна Заркова –  „Българската мафия, както я видях“!

                                    Afera.bg                    http://afera.bg      

Предишна статия

ПРОКУРАТУРА И ГЕРБ ОБЛАСТНА УПРАВА ПОТУЛВАТ НЕЗАКОННА СЕЧ НА ТОПОЛИ, ПЪТУВАЩИ КЪМ ФАБРИКА НА РОДНИНА НА ВИСШ ГЕРБ ФУНКЦИОНЕР, А ОТ ТАМ ЗА ТУРЦИЯ

Следваща статия

ТРИ ДНИ ДНИ ПРЕДИ ДИМИТРОВДЕН СЪВЕТНИЦИТЕ СЕ СЪБИРАТ

Други интересни