СЕПТЕМВРИЙСКА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В ХИСАРЯ

Автор: Няма коментари Сподели:

Дванадесет точки в дневния ред е включила Ива Вълчева – председател на Общинския съвет на предстоящата сесия.

   Съветниците ще започнат с промяна на Правилника за работата на Общинския съвет и ще продължат с отговорната задача да приемат отчета за бюджета през 2017 година, отчет за сметките за европейски средства от ЕС за 2017 година, отчет за инвестиционната програма и състоянието на дълга, които внася кметът на общината – инж. Пенка Дойкова. Предвидено е и да се актуализира три годишната бюджетна програма на общината.

   Предстоящото голямо събитие в Пловдив, който става европейска столица на културата, ще донесе популярност и на  община Хисаря, която се включва в програмата. Освен „Биотрапеза”, по проект на „Хисарски ритми 2018” зрителите ще могат да видят танцови състави от цялата страна. Старосел предлага проект „Легенди за вълшебната маслодайна роза – царицата на цветовете”.  В Старо Железаре ще се проведе Стрийт арт фестивал под наслов: Музеят на модерното изкуство – Мома от Ню Йорк в Старо Железаре. Инициативата е на семейство Катаржина и Венцислав Пирянков, създали в родната си къща в Старо Железаре Арт център.

    Съветниците ще  се запознаят и с информацията за жалбите, постъпили в общината, които са 40. Най- много от тях – девет са за екология  и нерагламентирано отглеждане на животни, пет са за инфраструктурата.

     Стайко Чавгов е подал молба да наеме общински имот от 0.447 дка за отглеждане на полски култури срещу 20 лв. на декар.

    В Красново се предлага за даване под наем на кафе- аператив в читалището срещу 172 лв. на месец без ДДС.

    Български пощи искат да наемат помещение от 17.16 кв. м. за десет години без търг и конкурс в читалището в Черничево срещу 72 лв. на месец с ДДС.

   Кметът предлага на съветниците да обсъдят продажбата на имот от 827 кв. м. – частна общинска собственост в квартал Момина баня чрез търг с начална цена 38 080 00 лв. без ДДС.

    Има докладна, в която се предлага да се дадат под наем пет имота в Беловица за десет години без търг и конкурс на Венко Балтаджиев  от Велинград за отглеждане на маслодайна роза. Общата площ е 7 671 дка, а предложението е за 322 лв. годишна наемна цена.

     Важният въпрос за гражданите – двете бани в Хисаря и в Красново също са въпрос  на разглеждане от съветниците. За хисарската баня „Русалка” договорът е изтекъл на 15 март 2018 година. На 26 юли е проведен втори търг, но не  се е появил желаещ да даде 370 лв. без ДДС месечно. Ще  има нов търг.

 За Красновски бани се предлага да се дадат под наем. Те са публична общинска собственост.

     Съветниците ще разгледат повторно преписката за разрешаване за изработване на проект за изменение на Подробен устройствен план – ПРЗ в Археологическия резерват по заявление на Емил Нанев и Дафинка Дойчева. Като имаме предвид колко спорове и коментари имаше при първото решение, очакваме дискусии по този въпрос.

     Сесията на Общинския съвет ще се проведе на 18 септември 2018 година от 13 часа в залата на общинската администрация. Вратите са отворени за граждани.

                                                                                                 ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

ЮРИСТЪТ ГЕРДЖИКОВ ИСКА ОТ ПРЕМИЕРА ДА ПОГАЗИ ПРАВОТО И ОСТАВИ ДВОРЕЦА „ВРАНА“ НА САКСКОБУРГГОТСКИ!

Следваща статия

Едра корупция за стотици милиони (продължение)

Други интересни