…РАДЕНКОВ: „БОРИСОВ И ЦАЦАРОВ СТОЯТ НА ВЪРХА НА МАФИОТСКАТА ПИРАМИДА!“

Автор: Няма коментари Сподели:

АФЕРА публикува „Зов за помощ“ от Игнат Раденков, чиито ясни, категорични и прями позиции, и разследвания сме публикували винаги, и които уличават Властта в грандиозна корупция. Игнат Раденков бе подложен на унизително смачкване след всяка изразена позиция от него на висок глас. С всички прийоми и ресурси Мафията смачка бизнеса му.

АФЕРА, която е под непрекъснат тотален обстрел и натиск, оказван и с всички начини, прийоми и ресурси на мафиотската власт – ежедневно, постоянно и перманентно сме подложени на ТОТАЛНА РЕПРЕСИЯ чрез МАШИТЕ НА ГЕРБ С ЕДНИЧКАТА ЦЕЛ – ДА НИ ЗАЛИЧАТ, ДА НИ ЕЛИМИНИРАТ, ДА НИ ЗАТРИЯТ – апелира:

Прочетете „Зов за помощ“ на Игнат Раденков, изправете се и защитете онези МАЛЦИНА, МЪРЦИНА, които съсипаха живота си, за да ви отворят очите ЗА МАФИЯТА, КОЯТО ВИ УПРАВЛЯВА!

Зов за помощ

Уважаема г-жа Веселина Томова,

Уважаеми г-н Сашо Диков,

Вие ще ме разберете най-добре, че хората като нас трудно се пречупват, никога не хленчат, водени от истината понасят ударите, стават, изправят се, и пак напред, но всяко нещо си има предел. Никому не е нужна повече нашата скромност.

Съсипаха окончателно бизнеса ми и обезсмислиха целия ми 60-годишен труд. Единствената причина е моята непримирима гражданска позиция в борбата ми с корупцията.

Неслучайно излезнах с отвореното писмо до премиера Бойко Борисов.

Още един път Ви уверявам, че с прякото обвинение, че на върха на пирамидата на мафията, която съсипа окончателно страната ни, доведе народа ни до просешка тояга, е невъзможна, без влиянието и пряката намеса на Бойко Борисов, и чадъра осигурен от Главния прокурор Сотир Цацаров. Още по-конкретен бях за осигурения от години чадър над престъпността в Община Варна от страна Окръжния прокурор Владимир Чавдаров, издигнат след два мандата до ръководител на Апелативна прокуратура Варна.

Не съм търсил никога някакви сензации, още повече на тази възраст, но вярвайте ми, че съм воден от едно, тези хора не осъзнават какви са последствията за нашето общество след една такава престъпна политика. Наложително беше да излезна открито пред нашето общество, за да докажа с факти, че през целия си съзнателен живот съм работил всеотдайно, че съм решавал значими обществено-социални и икономически държавни проблеми, и най-вече да стопирам хилядите скъпо-платени „тролове”, които мафията използва за очерняне и дискредитиране на всеки, който въстане срещу статуквото.

След като писмено, публично обявих пред нашето общество, нещо, което всички ние знаем, а именно, че царят е гол, и че мафията се оглавява от Бойко Борисов с осигурения чадър от Главния прокурор Цацаров, нормално беше да очакваме, че на другия ден г-жа Арнаудова ще запознае българското общество, че срещу Игнат Раденков е заведена съдебна преписка. Глас в пустиня!

Затова на 03.09 в предаването на Васил Василев, „Не се страхувай” отново заявих същите тези думи, само че този път гласност, и то след един анонс, направен от водещия, че във втората част е поканил Игнат Раденков, по негови думи, един безкрайно честен човек, безкрайно работлив, който пренася себе си в жертва в борбата с корупцията. Интересът е огромен. Приятелите ми във „Фейсбук”, само за седмица от 2500 нараснаха на 4500, а след като Васко Василев качи въпросното отворено писмо на своята страница, споделянията във „Фейсбук” надминаха 2800. Да си призная, окуражен съм, че стотици ме поздравиха, признавайки, че с моята прямота и открита гражданска позиция, съм им вдъхнал оптимизъм за бъдещето.

Не е нужно да влизам в подробности. Всичко съм описал в моята изповед, във въпросното отворено писмо, което може да ползвате. Аз само ще допълня, като ще Ви изпратя копия, съглъсувателни писма, заповедта на Главния архитект, (тук за отбелязване е, че преписката на такъв голям обект от 12 млн. лв. се бави 7 месеца, и то с отрицателен знак, да съм процедирал нов ПУП), решението на Върховния съд, което констатира, че строителните ми книжа са напълно изправни и съм неправомерно спрян.

Вижте само през какво унижение минават хората като мен, които се осмеляват да въстанат срещу корупцията. След като съвсем умишлено и целенасочено съсипаха бизнеса ми, въпреки двете съглъсувателни писма до Общината – Ще имам ли проблеми при издаването на разрешителното за строеж при така подготвените строителните книжа? Отговорът и в двете писма бе, че няма да имам никакви проблеми.

Изчакаха ме да съборя производствената си база, която беше с временен статут, и освободя терена за бъдещото строителство, а цялата дейност на фирмата ми беше съсредоточена, именно в производствената база с 600 кв.м закрита площ, производство на арматура, дърводелски и железарски услуги, варов разтвор и други съпътстващи производства.

Спирайки производството, оттам и разрешителното за новото строителство, ме вкараха в огромни дългове. Дотук съм платил, вярвайте ми, над 250 хил. лв. лихви на заложни и финансови къщи с 16%, в другите случаи 30% лихви. Банките категорично отказват да ме кредитират, и това не е никак случайно, твърдя, че е добре организирано.

Те причакват жертвите, отказвайки им, ги изпращат към техните сателитни финансови и заложни къщи с 5-6 пъти по-високи лихви, а при мен целият процес се диктува и от т.нар. по места Цветанови структури.

След писмото ми, по настояване на Кольо Парамов, с който другаруваме от над 40-години и е най-добре запознат с банковото дело,  до директора на банката за развитие г-н Стоян Мавродиев, преговорите по прословутия кредит се проточиха 10 месеца, за да ми откажат и те, въпреки че ипотеката по обезпечаване на искания кредит, превишава два пъти стойността му и то по данъчна оценка, а реалната пазарна 4 пъти, въпреки това им предложих, че съм готов да ипотекирам и друг имот. Падежът по погасяването на евентуалния кредит, по разбивката, която ми предложиха, е 3000 лв. на месец, а приходите на фирмата ми от дълготрайни договори на фирмени имоти и др. е 8000 лв. на месец. Но още по-важното е, че искам необходимите 250 хил. лв. да стартирам онзи обект, който беше спрян, да отворим 400 работни места, постъпленията от различните налози в държавата ще надхвърлят 4 млн. лв.

И вижте парадокса тук, основният мотив на банката е, че в последните години, фирмата ми нямала производство, а аз съм представил съдебно решение на Върховния съд, че неправомерно мафията ми спря строителен обект за 12 млн. лв., а тъй като ПИ е изцяло собственост на фирмата и няма кого да обезпечавам, пазарната стойност е двойно по-голяма от строителната. Няма никакъв риск, нито за мен, нито за банката.

Аз ще спра дотук, ще Ви дам телефона на Кольо Парамов, като от него ще получите конкретна информация по случая. Според мен банката беше склонна да отпусне искания кредит след предългото договаряне, защото нямаше никакви основателни причини да откаже, но след моята категорична позиция в предаването „Не се страхувай” по телевизия Евроком, се намесиха външни фактори. Остава да питаме как тези финансови и заложни къщи са лицензирани при същите условия както банките и отпускат кредити, разбира се, с много по-висока лихва още на първата седмица. Значи те могат да поемат риск, а държавните банки не. Остава да повярваме, че милиардите кредити, раздадени от държавните банки, са обезпечени по примера, който аз дадох по-горе.

Уважаеми приятели,

Аз търся помощ и съдействие от Вас. Обадих се и на Васко Василев, Кольо Парамов и Кеворк Кеворкян, който навремето застана с целия ръст в защита на каузата тогава.

Ще направя едно кратко, ясно и човешко обръщение към моите приятели в социалните мрежи, ще настоявам да бъдат достатъчно организирани и упорити в отстояването час по-скоро да бъде повдигнато обвинение, за отправените от мен конкретни обвинения, че именно Бойко Борисов и Сотир Цацаров стоят на върха на мафиотската пирамида.

 Уверявам Ви, включително и Вас, че след представените факти и първични документи, ще останете учудени какви високи, убийствени размери е добила корупцията у нас, че държавните институции изцяло са превзети от мафията, и че държавата ни е напълно разграден двор.

И аз ли да не вярвам на ген. Тончо Михайлов, началник на Окръжно МВР Стара Загора, който заявява в публичното пространство, че Цветан Цветанов в официална среща им е заявил, че всеки, който въстанел срещу „Герб”, да бъде премахнат в рамките на неповече от 10 дни.

И още повече на думите на два пъти оглавяващия строителна камара Варна, инж. Вълев, доказан бизнесмен: „Няма да Ви приемат колегите от строителна камара, те се страхуват, Вие трябва най-добре да ги разберете, че ако те вземат страната по повдигнатите от Вас въпроси за бавенето на строителните преписки с години и най-вече за корупцията в Община Варна, още на другия ден ще им пратят прокурори, ревизори и ще им съсипят бизнеса.”

Игнат Раденков

10.09.2018 г.

Afera.bg                                                    http://afera.bg

Предишна статия

Проф. Димитър Иванов: Борисов говори за светло бъдеще, но гневът чука на вратата

Следваща статия

България – страна на зрелищата

Други интересни