Проф. Димитър Иванов: Борисов говори за светло бъдеще, но гневът чука на вратата

Автор: Няма коментари Сподели:

Източник: БГНЕС

Предстои повишаване на цените на природния газ, което ще повлече лавионообразно повишаване на транспорт, отопление, хранителни продукти и т.н. Това каза проф. Димитър Иванов.

78% от добавената стойност на БВП за второто тримесечие се формира от крайното потребление. При повишаване на цените, се очертава свиване на потреблението. Има обеднява не на населението. 1 млн. и 200 000 пенсионери са под границата на бедност. Това означава, че двигателите на икономическия растеж за последното тримесечие ще са твърде слаби, каза още той пред bTV. 

Нашата икономика по официални данни представлява 3,3 % аграрен сектор, 24% – индустриален и останалото – сектор на услугите- продажба на собственост, брокери и т.н„ Може ли да изнасяме адвокатски и финансови услуги.? Не можем. Светлото бъдеще, което Премиерът предвижда със сектора на услугите, е невъзможно, смята професор Иванов. 

Къде е Дянков, къде са специалистите да викнат на Борисов: преди да вдигнете бюджетните заплати направихте ли реформа на администрацията. Това е комплимент към този електорат за следващите избори. България се нуждае от сериозно намаляване на държавните министерства преди да се тръгне към увеличаване на бюджетните заплати, посочи още професорът.

 Извън литературните “Много шум за нищо” на Шекспир и “Какво тук значи някаква си личност” на Вапцаров нищо не се случи. Дискутираха се промените, кой какъв министър е. Изпусна се основния фокус за България. Става ли това правителство по-добро, качествено, никой не каза. Продължаваме да сме на последно място в Европа по всички показатели. Времето на недоволството, на гнева чука на вратата ни, заяви той.

 Времето за чистене на България наближава, категоричен бе професорът.

 „Икономика, която представлява остров на богати сред море от бедни, няма бъдеще”, смята проф. Иванов. „Икономическият растеж е 3,4%, но той се дължи главно на евроинжекции. Това е растеж, базиран на кредитна основа, не е основан на индустрия, на земеделие или на научно-технически прогрес”, категоричен беше икономистът.

 Голяма част от богатите ще си изнесат капиталите от страната. Моят призив към тях е в никакъв случай, в името на България, да не го правят, подчерта проф.Иванов.

 Богатите в България, особено родените през 30-годишния период на прехода, не се родиха от въздуха, а от съвокуплението им с управляващи, с правителства и с банки, посочи той.

https://frognews.bg/novini/prof-dimitar-ivanov-svetloto-badeshte-borisov-sas-sektora-uslugite-nevazmojno.html

Предишна статия

ДжиПиГейт: Гранд корупция с еврофондове и обществени поръчки през консултантски фирми

Следваща статия

…РАДЕНКОВ: „БОРИСОВ И ЦАЦАРОВ СТОЯТ НА ВЪРХА НА МАФИОТСКАТА ПИРАМИДА!“

Други интересни