СКАНДАЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ВАЛЯ АХЧИЕВА ЗА „ЮНИОН ИВКОНИ“…

Автор: Няма коментари Сподели:

Скандално разследване на „Открито“ на Валя Ахчиева по БНТ, тръгнало да рови обществена поръчка, спечелена от „Юнион Ивкони“, собственост на ексдепутата Ивайло Константинов от ГЕРБ, ненадейно се натъква на УКРИТИ ДО ТОЗИ МОМЕНТ ФАКТИ, свързани със зверската катастрофа на магистрала Тракия, при която след сблъсък на автомобил с автобус на „Юнион Ивкони“ загинаха 6 души и 23 бяха ранени.

Валя Ахчиева разкрива скандални факти, свързани с шофьора на автобуса, както и с фирмата „Юнион Ивкони“, потвърдени и пред камерата от инспектор но Автомобилна администрация към Министерството на транспорта Дамян Войновски.

Оказва се, че веднага след катастрофата става ясно, че шофоьорът не е сложил дигиталната си карта в тахографа на автобуса, за което е бил задължен! Съставен му е акт от 1500 лева, а доклад на Автомобилна администрация показва, че шофьорът има десетки превишавания на скоростта, описани  по дни, преди катастрофата.

Освен това Дамян Войновски заявява пред Ахчиева, че след предишната катастрофа в Ямбол пак, с автобус на „Юнион Ивкони“, е направена комплексна проверка на фирмата на ексдепутата от ГЕРБ Ивайло Константинов при която са установени 46 нарушения и са направени 16 акта на стойност от 100 000 лева!

Автомобилна администрация са предоставили доклада си на разследващите катастрофата на магистрала Тракия, но НИКОЙ ОТ ПРОКУРАТУРАТА НЕ ИМ Е ПОИСКАЛ КОНКРЕТНИТЕ АКТОВЕ, КАКТО И АКТА ЗА ТОВА, ЧЕ ШОФЬОРА УМИШЛЕНО НЕ Е СЛОЖИЛ ДИГИТАЛНАТА СИ КАРТА В ТАХОГРАФА НА АВТОБУСА!

ИВАЙЛО КОНСТАНТИНОВПред камерата ексдепутатът от ГЕРБ Ивайло Константинов се държа изумяващо /гледайте в приложения линк към видеото!/, като нарече думите на представителя на министерството на транспорта „глупости“ и твърдеше, че това не отговаря на истината.

ЮНИОН ИВКОНИАхчиева обаче показа в ефир черно на бяло документите, които Константинов отричаше!

А дали високомерното му поведение не е плод и на замитането от страна на разследващите в лицето на прокуратурата – ще си отговорите сами, като изгледате предаването!

Цялото предване „Открито“ на Валя Ахчиева гледайте тук:

https://www.bnt.bg/bg/a/22072018

                                                  Afera.bg                            http://afera.bg

Предишна статия

Стив Ханке: България губи суверенитет, ако влезе в еврозоната…

Следваща статия

…ВЪЗМЕЗДИЕТО ЩЕ ВИ ЗАСТИГНЕ ОТ ГОРЕ, ТАМ, КЪДЕТО НАЙ ВИ БОЛИ!

Други интересни