СИНДЖИР МАРКА!

Автор: Няма коментари Сподели:

Това е линк към търга и договора, който е сключен по Норвежката програма на културата. Изпълнител е консорциум Мал Тепе 2016 , а „Фернет България“ ООД е фирмата – в нея Мария Капон е заедно с брат й, е била подизпълнител :

https://maritsa.bg/profil/o%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%86%d0%b5%d0%b4%d1%83%d1%80%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d0%bb%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b5-2/

В Консорциума, „Айва Б“ е фирма на Атанас Ангелов – строителния надзор на Ларгото.

Това е лицето, на което Боил Банов нарежда да измисли протоколи за липсата на неустойки за строителя на ЛАРГОТО.

Разследва се, че парите, които са отпуснати не са използвани по предназначение. Твърдят, че няма музей на открито , а само посетителски център.

Същото е видно от снимките:

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПРОКУРАТУРА„СЛЕДСТВЕН ОТДЕЛ“ досъдебно производство №76/2018 г. по описа на СО-СП

ДП № 11/2018 г. по описа на Следствен отдел – Специализирана прокуратура, следовател П. Пенчева.

„МУЗЕЙ НА ОТКРИТО „МАЛТЕПЕ“

Боил Банов е ръководител на т.нар. Норвежка програма през 2014-2017.

Под това име се осъществи проект за 805 961,61 евро на Община Марица с Партньори: Регионален археологически музей – гр. Пловдив и Областна администрация с административен център гр. Пловдив,  с финансовата подкрепа на Финансовия механизъм на Европейско икономическо пространство 2009-2014, Програма БГ08 „Културно наследство и съвременни изкуства”, Мярка 1 „Реставриране, обновяване и опазване на културното наследство”.

Малтепе е най – голямата надгробна могила на територията на Балканския  полуостров с размери – диаметър 90 м и височина 22 м. Могилата „Малтепе” представлява част от голям тракийски могилен некропол, свързан с историята на античния Филипопол в периода І в. пр. Хр. – ІІІ в. сл.Хр.

Договорът за финансиране е сключен на 28.08.2015 г., с продължителност 18 месеца.

Основна задача на проекта е била предпазването на значим обект от културното наследство на България – културната ценност могила „Малтепе” и създаването на музей на открито и на информационен център, който да съдържа цялата налична информация за експонатите и значимостта на този значим обект на културата от най-древни времена по българските земи.

Хубав, лош, проектът е получил финансиране и тук идва интересната част.

На 01.03.2016 г. е обявен търг за „Инженеринг на обект: „Археологически комплекс с приемна сграда, информационен център, открити и покрити площи за експозиция и учебна археология“ в УПИ 24.100 – археологически комплекс, мест. Малтепе, в землището на с.Маноле, община Марица, Пловдивска област, дейност по проект „Музей на открито Малтепе“ за 1 430569, 25  лева, с ДДС.

На 10.06.2016 г. е сключен договор за изпълнение с „Мал Тепе 2016“ ДЗЗД за сумата от 1 428 164,96 лева, с ДДС.

За търга оферти подават две фирми:

Консорциум „ПиЕсПи-Архика“-„ПиЕсПи“ ЕООД е дъщерна фирма на офшорката „Холдинг пътища и инфраструктурни съоръжения“ ЕООД. Според търговския регистър до 13 юни 2013-та година управител на ПиЕсПи е Тодор Димов. След това той прехвърля управлението на сина си Юлиан Димов. Едноличен собственик на фирмата е „ХОЛДИНГ ПЪТИЩА И ИНФРАСТРУКТУРНИ СЪОРЪЖЕНИЯ“ ЕООД. А неин едноличен собственик АВИЛЮБ ХОЛДИНГ ЛИМИТИД, Чуждестранно юридическо лице, държава: МАЛТА. Офшорка!!!

Управителят на спечелилата фирма Юлиан Димов, участва заедно Иван Михайлов, в обединение „Дяволски мост Ардино“. Въпросният Иван Михайлов има тесни отношения с кумеца на Цветан Цветанов – Тодор Бояджиев. Справка в Дакси показваа, че Иван Михайлов и Тодор Бояджиев са партньори в консорциума „Ти Ви Би“.

И спечелилият търга Консорциум „Мал Тепе2016“, в който влизат фирмите ИСА2000 ЕАД, Реставрация ЕАД, Айва –Б ЕООД, с подизпълнител ФЕРНЕТ България ООД.

ИСА2000: фирмата, работила по Северната скоростна тангента на София, пътя Асеновград-Смолян, Асеновград-Пловдив и др.

Реставрация ЕАД през 2016 г. се е ръководила от бившия шеф на НДК- Ангел Митев, като в борда на директорите е била и Ива Петрони, сегашната съпруга на министъра на културата – Боил Банов. Фирмата е акционерно дружество, а собственик на капитала е Министерство на културата.

Айва-Б ЕООД пък е собственост на Атанас Ангелов – строителен надзор на проекта за Ларгото, човека от скандала „Ало, Банов съм“,  на който Банов нарежда по телефона да „оправи“ протоколите за СМР, за да няма неустойка за фирмата изпълнител.

Най-интересния участник тук е фирмата ФЕРНЕТ България, която е собственост на Мария Капон и съпругът й Емил Капон. Фирмата, която е доставчик на услуги за търговски изложения, събития, ТВ студиа, декори, а през септември 2019 г. е получила 10 000 лева за справяне с икономическите последствия от пандемията COVID-19.

В интернет издание се появи информация, че Специализираната прокуратура е започнала разследване относно изграждането на музея на открито Мал тепе, край село Маноле. Спец. прокуратурата се е задействала след няколко сигнала относно строежа, както и по сигнала за изграждането на оградата на римската гробна могила Мал тепе. Вече няколко души от Община Марица, както и от Археологическия музей са викани на разпит да дават обяснение за изпълнението на проекта, който излезе над 2 млн. лева. Освен тях ще се очаква да бъде привикана и комисията от Министерството на културата, която е одобрила проекта на музея. Музеят на открито Малтепе е направен с пари от Норвежката програма, а Община Марица даде още 600 000 лева за направата на сградата, която беше напълнена с бутафорни експонати, а и освен това се руши.

Мария Капон – виден комсомолски секретар -дете на родители били на задгранична трудова доларова заетост, изпратени от държавата в Мароко. Мария Капон е родена през 1969 г. в Пловдив. Основното й образование е в лицей “Виктор Юго”, Маракеш, Мароко. След това завършва Езикова гимназия “Георги Кирков”, с УПК – математическа Гимназия “Акад. Попов”, Пловдив, България. Показала високи организаторски качества и вяра в комунистическите ценности и идеали Капон е избрана за КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР училищната организация ДКМС. Висшето си образование завършва в Германия – Мюнхен, със специалност „продуктов маркетинг“. Народен представител в 39-то и 40-то Народно събрание. След изключването от нейната Демократическа партия от парламентарната група на ОДС, става независим депутат.

В началото на 2008 година е избрана за председател на новооснованата Единна народна партия. Била е наблюдател в Европейския парламент до приемането ни в ЕС.

В края на 2005 година декларира (по изискванията на закона), че е притежателка на дялове в недвижими имоти и фирми и заедно със съпруга си разполага с валута на стойност 3 676 945 лева. Това я прави най-богатата жена в парламента.

Неин КУМ е бившия кмет на Несебър НИКОЛАЙ ТРИФОНОВ от БСП, който е изпратен от Георги Първанов като консул в Одеса. Името на Капон се свързва в бизнес отношения с пловдивския хотелски бос Вълчо Арабаджиев и Емил Стоянов – брат на бившия президент Петър Стоянов. Мария Капон, депутат от пловдивската листа на ОДС.

Дамата притежава 32% от акциите на рекламната фирма „Декодизайн груп“ ООД. Заедно с мъжа си ЕМИЛ МОИС КАПОН са собственици на фирма „Нупсън“ ООД – за счетоводна и одиторска дейност. Мария Капон държи и 7% от пловдивската фирма „М-Кар“ ООД, специализирана в търговия с автомобили. Собственик е и на 50% от „Фернет България“ ООД, която търгува на дребно с текстил. Мария Капон е в УС на ТВ „Европа“, собственост на ЕМИЛ СТОЯНОВ – брат на президента Петър Стоянов. Съпругът ЕМИЛ МОИС КАПОН освен бизнесмен развива и активна политическа дейност влял се в редиците при царя – „Национално движение Симеон 2“. Ето какво казва за нея в интервю Андон Андонов областен управител на Пловдив при служебното правителство на Стефан Софиянски, по времето на Иван Костов и в началото на премиерстването на Симеон. То е публикувано в СМИ на 3 Декември 2009 година:

 – А СДС защо се разпадна, г-н Андонов?

– Някои хора осребриха сините идеи. За Петър Стоянов какво да кажа?! Ако той не е осребрил идеята, то това е брат му Емил, едно голямо разочарование. Със семейство Стоянови ни свързват много неща, бяхме много близки с баща им Стефан. Той беше областен управител при Филип Димитров. Много уважаван и свестен човек. А Емил Стоянов си купи една палата в панаира за без пари и сетне я продаде за милиони. Много случайни хора влязоха в политиката – включително и тази местна неблагодарница Мария Капон.“

(източник: https://frognews.bg/politika/merakliia-shef-zaformi-skandal-komisiiata-dosietata.html

ФЕРНЕТ България е и една от фирмите през 2017 г., с които Местната инициативна група „Марица“, финансирана от подкрепена от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР) чрез Програмата за развитие на селските райони 2014-2020г. (ПРСР2014-2020г.), Европейски фонд за регионално развитие (ЕФРР) чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020г. (ОПИК 2014-2020г.) и Европейски социален фонд (ЕСФ) чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020г. (ОПРЧР 2014-2020г.), има договор за информационни срещи, отворени форуми и мобилна кампания.

Към 2014 г. „Фернет България“ е успяла да усвои 717 360 лв. от Програмата за развитие на селските райони, има 3 одобрени проекта от земеделската програма, като най-големият е за 612 000 лв. и е за организиране на събори в малки общини от страна на местните структури на Министерство на земеделието и храните и наемане на оборудвани превозни средства.52 680 лв. получават Мария и Емил Капон за организиране на конкурс за най-добра проектна идея по Програмата за развитие на селските райони.

Същата сума „Фернет България“ грабва и за проекта „Община 2012“.

Пак през 2014 г.„Фернет България“ организира Празници на рибата в 12 селища от Великотърновска община, с договорена стойност 791 338 лв. и финансирана по оперативна програма за развитие на сектор “Рибарство”.

Днес Мария Капон е в листата за Пловдив на „Изправи се! Мутри вън!“ заедно с Николай Хаджигенов.

                                     Afera.bg                              https://afera.bg/

Предишна статия

3-ти Март на Шипка! Шипченската епопея!

Следваща статия

Сами преценете кой ще държи юздите на бардака в следващия парламент и на каква цена

Други интересни