Крадливите Обединени „патриоти” задминаха по корупционна наглост дори ДПС

Автор: Няма коментари Сподели:

Трагичните обстоятелства около смъртта на 25-годишния Даниел Тасев, охранител във фирмата „Дефанс консулт”, която охранява, както се оказа, не Народното събрание, а ремонта на същото, разкриха странни зависимости във висшите ешелони на властта, показващи огромен конфликт на интереси и нагла ”патриотична” корупция, пишат от партия ”Възраждане”.

Това само по себе си е принос в световната бизнес охранителна практика – охрана на ремонт на вече охряняван обект!? В същото време от руската ЧВК „Вагнер”, американската „Блекуотър”, британската “Аегис”, както и всички други водещи световни частни охранителни компании, печелят парите си, проливайки кръвта си по пустините на Близкия изток. Те могат само да се учат от българската „Дефанс консулт” на това как се печели само от това да гледаш как някой друг работи.

 В хода на разследването на този инцидент няколко медии стигнаха до шокиращи разкрития, които при други обстоятелства, най-вероятно никога нямаше да станат известни. Оказва се, че фирмата, в която е работил откритият мъртъв охранител, е била собственост на заместник социалната министърка Султанка Петрова (от квотата на “ВМРО-БНД” и “Обединени патриоти”), а понастоящем едноличен собственик и управител на охранителната фирма е Филип Чипев, който обяснява пред БТВ, че е “баща на внуците” на Султанка Петрова. Нейният съпруг пък бил негов пълномощник, пишат още от партията.

 От “Възраждане” задават и следните няколко въпроса:

 Първо, как точно се охранява ремонт и то в сградата на Народното събрание, която е в списъка на стратегическите обекти от национално значение и така или иначе се охранява от Националната служба за охрана (НСО)? Излиза, че ние данъкоплатците плащаме два пъти за едно и също нещо – веднъж за цялостната охрана на Народното събрание от НСО, чийто бюджет се формира от нашите данъци и втори път, чрез публичните средства, които са похарчени през обществена поръчка за охрана на ремонт в сграда, охранявана от НСО. Да не би от въпросната обществена поръчка да не е имало никаква нужда, а просто да е измислена, за да могат определени хора да вземат апетитна сума? Това обаче са въпроси, които трябва да бъдат зададени не от нас, а от прокурор.

 Второ, комисията която е обявила фирмата „Дефанс консулт” за победител в конкурса за обществената поръчка за охраната на въпросния ремонт, не е ли знаела, че съвсем доскоро тази фирма е била собственост на висш правителствен чиновник, а собственик и управител на същата в момента са лица в близки родствени отношения с въпросния висш правителствен чиновник, бивш собственик на същата? Защо комисията, която е трябвало да обяви победителя, не е направила необходимите проверки и не е отстранила фирмата „Дефанс консулт” поради конфликт на интереси?

 Трето, на колко е оценена самата охрана на ремонта за 22 милиона лева? Поради каква причина плащаме вероятно огромна сума за дейност, която не изисква никакви разходи и капиталовложения?

 Четвърто, защо все още няма реакция от прокуратурата и от новия орган за борба с корупцията – Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, по-известна като КПКОНПИ? Ако не знаят за какво точно да разследват тази афера и как да я квалифицират, ние от “Възраждане” ще им помогнем. Това се нарича търговия с влияние и конфликт на интереси, или още по-кратко – корупция!

 И пето, от “Възраждане” настояваме Султанка Петрова и останалите овластени представители на престъпната коалиция “Обединени патриоти” да подадат незабавна оставка, заедно с управляващите съвместно с тях ГЕРБ. След това те трябва да се разследват и ако злоупотребите им се докажат – да бъдат вкарани в затвора!

https://frognews.bg/politika/kradlivite-obedineni-patrioti-zadminaha-koruptsionna-naglost-dori-dps.html

Предишна статия

ПЛЕВНЕЛИЕВ ПОУЧАВА РАДЕВ

Следваща статия

…КАК БЕ УКРИТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО, КАК ИЗЧЕЗНА КОЛАТА, КАК ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА МЪЛЧА 5 ДНИ В СТУПОР!…

Други интересни