Недоволни от арогантността на властта блокират пътя София – Перник при Владая

Автор: Няма коментари Сподели:

                            Източник: БГНЕС

Жители на столичния квартал Владая ще блокират пътя София-Перник при караулката на квартала в 11.30. Причината е недоволството им от качеството на ремонта на едно от най-натоварените трасета в страната, както и от отношението областния управител Николай Пехливанов към проблемите им.

Към протеста ще се включат и жители на околните села Мърчаево, Драгичево, Рударци, Кладница, както и живеещи в градовете Перник, Радомир и Кюстендил, които всеки ден пътуват по едно от най-натоварените трасета в страната, пишат гражданите в апел до медиите.

 „ Ще покажем, че сме непримирими пред арогантността и безхаберието на институциите и няма да позволим на шепа самозабравили се безотговорни служители да се отнасят към нашите проблеми с цинизъм, арогантност и презрение“, са категорични протестиращите. Те искат лично премиерът Бойко Борисов да се заеме с проблемите им, които са формулирали така:

 „1. При разговорите ни с Областния управител Николай Пехливанов и неговият екип попаднахме на хора, които търсят причина как да не ни решат проблема, вместо да си свършат работата. Областния управител Николай Пехливанов не се съобразява с проблема на гражданите и не дава разрешение на Столична община да възлага линиите на маршрутките на фирма, която да извършва превоз на пътници. Много трудно се осъществява комуникацията с Областния управител. Почти никога не може да бъде намерен в Областната управа, няма го и в дните за прием, а когато сме се срещали с него или негови представители сме попадали на хора, които търсят причина да не решат проблема.

2. Разговорите ни с АПИ и Главният секретар на МРРБ също не постигнаха резултат. Настояваме и министър Нанков да се възползва от правомощията си и да се разпореди ремонтът за реверсивното движение да се довърши и да се извършва качествено. Настояваме до реализирането на реверсивното движение да се осъществява временна организация на движението в посока София в две ленти всяка сутрин между 6.30 и 10 часа. Заниженият контрол на качеството на извършвания ремонт, доведе до това, че шахтите пропаднаха веднага след ремонта, а два месеца по-късно се отвориха и дупки, наводниха се дворове на хора. Смятаме, че е престъпно при извършването на ремонт за милиони, да се извършва некачествено и затова настояваме да се извършва под граждански контрол и да не се приема обекта без становище и на гражданските организации “.

 Недоволните вдигнаха плакати и срещу зам.-кмета на София по транспорта Евгени Крусев, когото също смятат за отговорен за проблемите.

https://frognews.bg/novini/nedovolni-arogantnostta-vlastta-blokirat-patia-sofiia-pernik-pri-vladaia.html

Предишна статия

Идиотизъм или ужас! 46 000 бедни първолаци ще получат еднократно по 250 лв.

Следваща статия

Svenska Dagbladet: Русия, Швейцария и Нова Зеландия най-непревземаеми…

Други интересни