Идиотизъм или ужас! 46 000 бедни първолаци ще получат еднократно по 250 лв.

Автор: Няма коментари Сподели:

                             Източник: БГНЕС

Еднократната помощ за първокласници се запазва. За новата учебна година 2018/2019-а ще бъде 250 лева. Това става ясно от проект на правителствено постановление, публикуван за обществено обсъждане.

Размерът на тази помощ се определя ежегодно от правителството по предложение на социалния министър, припомня държавното радио.

 Помощта ще се отпуска на семейства, в които доходите на член от семейството са до 450 лв. на месец. За настоящата учебна година тази граница е 400 лв. 

Общата предвидена сума за подпомагане на семейства с първокласници през следващата учебна година е 11,5 млн. лв. Тя е за 46 хил. деца.

 Малък коментар:  Чиновниците от Социалното министерство са си бъркали в носа, когато са съставяли този проект. 

46 000 бедни деца, според тях ще получат помощ. Но през миналата година броят на първолаците е бил около 73 хиляди и е отчетен като исторически рекорд. 

Предната година са били 64 хиляди, а през 2015 г. – 62 хиляди. Ако бедните са 46 хиляди, това прави към 80 на сто от всички първокласници. Такъв процент няма и в Сомалия, и в Судан…

Социалният министър Бисер Петков и образоватенлият Красимир Вълчев да си сверят сметките, защото много се разминават. 

Ако пък цифрата за бедни е вярна, то правителството веднага да подава оставка, защото през неговото управление бедните първолаци са се увеличили в пъти само за няколко години.

 https://frognews.bg/novini/45-000-parvolatsi-bedni-semeistva-shte-poluchat-ednokratno-250.html

Предишна статия

АБЕ, ВИЕ ЧУВАЛИ ЛИ СТЕ КАК ПЕЯТ ПТИЦИТЕ НА ЗАЗОРЯВАНЕ?

Следваща статия

Недоволни от арогантността на властта блокират пътя София – Перник при Владая

Други интересни