ЧЕТИРИ МЕСЕЦА МВР УМИШЛЕНО БЕЗДЕЙСТВА!

Автор: Няма коментари Сподели:

ДО

                                                МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ

                                                 РАБОТИ НА РБ

                                                 /г-н Валентин Радев/

                                                         1000, гр.София, бул.”Шести септември”

                                                         № 29

                                                 ДО

                                                 ДИРЕКТОРА НА

                                                 НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА

                                                 „ПОЛИЦИЯ” – МВР

                                                  /г-н Христо Терзийски/

                                                         1715, гр.София, бул. „Александър

                                                         Малинов” № 1

                       Ж  А  Л  Б  А

 от Ангел Йорданов Истилянов от с. Шипочане, община Самоков, област Софийска, ПК 2015, моб. тел.0878….

  УВАЖАЕМИ  ГОСПОДА,

     Бивш дългогодишен служител съм на МВР и в последните повече от десет  години преди пенсионирането си работих като офицер по линия на борбата срещу криминалната престъпност в района, обслужван от РПУ – Самоков и основно в района на циганската махала на града.

Преди  4 /четири/ месеца и на 11.01.2018 г. през деня в гр.Самоков бях жестоко пребит и многократно заплашван с убийство от познато ми лице от ромски произход и част от активния криминален контингент на полицията от дълги години, а именно Михаил Ангелов Момчилов, по прякор „Мечо” от циганската махала в града. Аз лично съм участвал в разкриването на няколко тежки престъпления на Момчилов в миналото и той ме мрази заради работата ми като полицейски служител и явно след последното си излизане от затвора е търсил възможност от дълго време за да ми отмъсти. В конкретния случай той се възползва от случайната ни среща и  жестоко ме преби и многократно ми се закани с убийство пред възрастната ми майка и още няколко други свидетели публично, на обществено място и заедно с това извърши престъпленията си арогантно, без притеснение и страх и с очевидно за всички чувство за безнаказаност.

     В свой сигнал за случая до Вас преди повече от 3 /три/ месеца аз се оплаках от полицейското бездействие по този случай в РУ-Самоков при ОДМВР-София, както и от демонстрираното ми безразлично и дори   пренебрежително отношение от страна на бившия ми колега и сега началник на РУ–Самоков – гл. инсп. Васил Попов, както лично към мен като колега и пострадал, така и към разкриването и документирането на извършените срещу мен престъпления от рецидивиста Михаил Момчилов.

За мое съжаление и допълнително огорчение до настоящия момент бездействието по случая продължава, а в същото време аз още не съм получил информация във връзка със сигнала ми до Вас и за това дали е извършена проверка по случая, какви са резултатите от нея и съответно предприети ли са някакви мерки срещу началника Попов и евентуално други виновни полицейски служители във връзка с този случай.

В същото време обаче аз лично знам, че спрямо Михаил Момчилов не са предприети още никакви действия през изминалите вече 4 /четири/ месеца от извършване на престъпленията му срещу мен и в момента той се разхожда спокойно и гордо из града, постоянно се хвали пред всеки срещнат, че е пребил бивше ченге, както и че никой нищо няма да му направи за това.

Заедно с това аз реално се страхувам от следваща наша среща, при която Момчилов може и да изпълни заканите си да ме убие, тъй като аз имам няколко тежки заболявания и не съм в състояние да се защитавам и пазя от ново негово нападение. Действително по случая вече има образувано досъдебно производство № 71/2018 г. по описа на РУ – Костенец /пр. пр. № 83/2018 г. по описа на Районна прокуратура – Самоков/, но по това разследване през изминалите три месеца досега сме разпитани само аз и майка ми като свидетели, като дознанието дълго и доскоро се прехвърляше между полицията и прокуратурата като „горещ картоф” без да се извършват реални действия по разследването.

Особено важен според мен в тази връзка е фактът, че случайно или преднамерено /а дали е правилно и защо е направено ще оставя Вие да проверите и да прецените/ – дознанието е било разпределено да се разследва в РУ-Костенец, където все същият гл. инсп. Васил Попов и срещу когото е жалбата ми доскоро е бил началник на управлението, а в настоящия момент съпругата му Таня Попова е разследващ полицай в същото полицейско управление. 

Аз като дългогодишен полицейски служител не вярвам в подобни „случайни съвпадения” и странна целесъобразност, но въпреки всичко това все още се надявам разследването по моя случай да бъде обективно, по-бързо и качествено и да приключи в срок под надзора на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Самоков.

                                     УВАЖАЕМИ  ГОСПОДА,

     Тъй като разполагам с информация, че забавянето на извършването на проверките досега не е случайно и че във връзка със случая и по повод проверките по жалбата ми вече има намеса на отговорни служители от МВР, а и от влиятелни политици за да бъдат забавени проверките, размита отговорността и подменени резултатите от тях за да може да се оневинят полицейски служители и особено началника Васил Попов – моля, всеки от Вас лично и в рамките на неговите правомощия да разпореди приключване на проверката в кратък срок и докладване на резултатите от нея за да вземете необходимото служебно отношение по случая.

Моля, заедно с това също така и за резултата от проверките по сигнала и жалбата ми, както и за взетото отношение във връзка със случая и за предприетите мерки да бъда своевременно, лично и писмено уведомен.

08.05.2018 г.                                                       С уважение: ………………..

ДО                                              

                                           МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ 

                                           РАБОТИ НА РБ

                                           /г-н Валентин Радев/

                                                  1000, гр.София, бул.”Шести септември” № 29

                                           ДО

                                           ДИРЕКТОРА НА

                                           НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА

                                           „ПОЛИЦИЯ” – МВР

                                            /г-н Христо Терзийски/

                                                  1715, гр.София, бул.„Ал. Малинов ” № 1

                       Ж  А  Л  Б  А

 от Ангел Йорданов Истилянов от с. Шипочане, община Самоков, област Софийска, ПК 2015, моб. тел.087…

                                       УВАЖАЕМИ  ГОСПОДА,

     Тъй като все още имам контакти сред бившите и настоящи полицейски служители, свързани с дейността на районното полицейско управление в Самоков, както и сред лица от криминалния контингент в района – до мен често достига достоверна информация свързана с извършените престъпления в района, а също така и за конкретни действия на отделни служители, включително и за поведението и решенията на началника на РУ – Самоков – гл. инсп. Васил Николов Попов. Аз винаги съм бил лоялен и коректен служител и все така уважавам полицейската работа, но продължавам да съм непримирим към нарушенията и безпринципните нерегламентирани контакти с престъпници от страна на полицейските служители. Още по-лошо и дори опасно е когато такива контакти са в основата на действия на ръководни служители и Вие знаете по-добре от мен до какво обикновено водят те. Според мен заради подобни контакти към настоящия момент началникът на РУ-Самоков не бива да продължава да заема тази ръководна длъжност защото дава лош пример и пречи на ефективната полицейска работа в района.

Сигурен съм, че в МВР има вече достатъчно сигнали срещу Васил Попов за последните 2-3 години, през които е бил началник на различни управления и тези сигнали са свързани със случаи на извършено от него явно покровителство над лица от криминалния контингент основно сред ромите в Костенец, Долна баня и Самоков.

Наскоро аз лично получих информация за нов подобен случай и за лична намеса на началника Попов за не бъде наказан и за да бъдат прикрити нарушения на неговия добър приятел Марио Ицов Методиев от Самоков, като за този случай аз лично подадох сигнал с вх. № 01000000182/24.04.2018 г. на антикорупционната линия в МВР. За съжаление очевидно този ръководен полицейски служител се е взел много насериозно и вече смята, че е над закона и може да прави и по-тежки нарушения без да му се търси отговорност и поредното доказателство за това е един неприятен случай от преди няколко дни на извършено тежко престъпление в гр. Самоков.

В конкретния случай според мен гл. инсп. Васил Попов е укрил извършено тежко престъпление, а именно грабеж свързан с нанасяне на телесна повреда на пострадалия Георги Славков от Самоков като по случая в районното управление в бюлетина за произшествията на 01.05.2018 г. е отразено съобщение и е образувано дознание само за умъртвените 13 броя зайци в имота, собственост на Славков и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325б ал. 1 от НК.

В същото време от неизвестните извършители за да се сломи съпротивата и за да не свителства собственика Георги Славков – той е бил намушкан с нож и е бил намерен на сутринта в безпомощно състояние от съпругата си Тинка Георгиева Славкова в локва кръв в дома си. Аз подозирам, че прикриването на грабежа и свеждането му само до умъртвяването на зайците по указание на началника Попов е именно защото и в извършването на тези престъпления са били замесени лица, които са под личното покровителство на Попов дали само заради приятелски или други техни отношения се надявам да бъда установено при проверката и на този конкретен сигнал.

                                     УВАЖАЕМИ  ГОСПОДА,

     Моля, да разпоредите бърза проверка на случаите, за които Ви сигнализирам и след като се докажат твърденията и фактите в тях и съответната вина – се надявам да вземете необходимите организационни, дисциплинарни и други мерки срещу гл. инсп. Васил Николов Попов – началник на РУ –Самоков при ОДМВР – София, за които Ви моля и да бъда уведомен по съответния ред.

09.05.2018 г.                                                       С уважение: ………………..

Afera.bg                              http://afera.bg

Предишна статия

Сенатор Джон Корнин иска санкции в България за фалирането на КТБ

Следваща статия

ОТ РЪЧНО ПЛЕТЕНИТЕ ПУЛОВЕРЧЕТА СКОЧИХА РЯЗКО ВЪВ ВИРСАЧЕТАТА, ПО ЦИГАНИ ОТ ЦИГАНИТЕ С ЛАНЦИТЕ

Други интересни