Сенатор Джон Корнин иска санкции в България за фалирането на КТБ

Автор: Няма коментари Сподели:

Американският сенатор от щата Тексас Джон Корнин се ангажира да ускори приключването на процедурата по Закона Магнитски и евентуално да се наложат санкции на Пеевски и Цацаров, ако се установи, че участват в корупционни схеми, научи Фрогнюз.

Засега събраният материал, необходим за финализиране на процедурата, е на разположение на три комисии. Предстои те да предадат фактите и доказателствата за установени корупционни практики в България на Държавния департамент на САЩ и оттам да попаднат в ръцете на Тръмп.

 Със сенатор Джон Корнин са се свързали членове на НПО „Ние, гражданите”, които са пострадали от умишления фалит на КТБ. Той се е ангажирал да съдейства за излизане на истината за събарянето на банката и за разкриване на виновните лица.

 Преди сенатор Корнин бившият американски губернатор Бил Ричардсън заговори, че КТБ е съборена от лица, които могат да бъдат преследвани по закона Магнитски. Според него американското правителство трябва да санкционира корумпирани държавни чиновници, които нарушават човешките права в България.

https://frognews.bg/novini/frogoko-senator-djon-kornin-iska-sanktsii-balgariia-faliraneto-ktb-dia-umisal-vav-faliraneto-ktb.html

Предишна статия

Да сведем глава пред жертвите на Втората световна война на 9 май!

Следваща статия

ЧЕТИРИ МЕСЕЦА МВР УМИШЛЕНО БЕЗДЕЙСТВА!

Други интересни