Стани, стани юнак балкански, от сън дълбок се събуди и сега…

Автор: Няма коментари Сподели:

                                Nikolai Markov

Стана така, че в българския вариант на комунистическа демокрация куцо, кьораво и сакато се зове “бизнесмен”. Светла титла за прогресивни личности. Нали за това си плащаме скъпо и прескъпо – някой да внуши на децата ни, че “търговец” е престижна, достойна и почтена професия. Речено-сторено, децата вече се гордеят с търговските си умения и спекулативни мисли!

Така ми изглежда поредното дете-бизнесмен, който заради будна гражданска съвест докладвал “където трябва” щенията на арестуваната софийска кметица. Резултатът-спектакъл не закъсня, както и доволството на “бизнесмена”, преборил корупцията със собствени ръце.

Защо, обаче, не му благодарим от сърце и го посочим за пример?

Вероятно, защото всички разбират, че е подставено лице на татко, мама, чичо или вуйна, които са активни борци на ГЕРБ. Заслужили, така да се каже, милостта на боговете. Детето-спекулант цъфти в медийната среда, но повяхва в публичната, защото никак не е убедителен. Не и толкова, че да останем с впечатление за автентичност и липса на “активно мероприятие”, започнало още преди три месеца, по поръчка. На кого? В никакъв случай не и на честния бизнесмен, милионер в напълно мафиотска среда, който още в детската градина е строил молове, хотели и летища – за упражнение.

Остава единствен Властникът! Онзи, който купува ЧЕЗ чрез Гинка, ограбва милиарди от банкови институции – чрез котараците си, присвоява милиарди от еврофондове – чрез високи технологии за крадене и със замах убива всеки, който не възпява името му. Тъп и арогантен феодал с евро-атлантическа протекция, гарантираща безнаказано престъпно поведение на него и пажовете му…

Протестът на музикантите от симфоничния оркестър и Биг-бендът на Българското национално радио, има пълната ми покрепа. Някой трябва да задава стандартите! Нелека задача, с която прекрасни музиканти, певци и техните диригенти се справят от десетки години. Още повече, че цели поколения сме израснали и израстват с тяната вълшебна музика, съхранена в златната съкровищница на това изкуство. Как стоят нещата отвътре?

Вехти зали с аромат на мухъл, остаряла техника, липса на инструменти от ново поколение, унизително заплащане. В едно с това никакво внимание от страна на президент, правителство, финансово министерство, парламент. Напълно разбираемо за реалната им същност. Как, обаче, се ражда изящно изкуство в подобна среда? Отговорът е прост – с жертва. Саможертва на личности с уникални качества и възможности.

Напълно разбирам реалното ниво на днешните българските държавници и политици – същински мухи винарки. Излъскано с политически пиар ниско енергийно качество, яхнало отчаянието на един погиващ народ!

Това е истината и всеки който твърди обратното е подлец.

И ако все още има герои на нашето време, те са всички онези между нас, готови да жертват личното, за сметка на общото благо. Те не са псевдо политици и държавници! Симфоничният оркестър на БНР и всички музиканти и хористи, са неделима част именно от това загиващо българско благо, в едно с умишлено заличеното ни национално достойнство…

Доходите от държавни плащания на един депутат, към днешна дата са между 10 и 15 хиляди лева. Не говоря за “заплата”. Освен тези пари има и други форми на полузаконно мафиотско донорство. 

Спрете да слушате професионалните манипулатори на истината. Един пенсионер живее с 300 лева. Работещ – с 800 лева. И с никакви реални надежди за бъдещето! Схващате ли в каква мъртва хватка се намираме всички други граждани?

Престъпна хватка.

Днес БНТ даде половин час телевизионно време на агент Гоце, да обясни напоително, че темата е демагогия и депутатите трябва да получават “добри стимули”, за да призвеждат качествени закони. Иначе, нямало да го правят!

 И всичко това го плащме и слушаме в напълно мафиотизирана държава, администрирана от политически престъпници и приближените им прокажени мекерета.

Развръзката, така или иначе, предстои! Не една империя е била унищожена до основи! И доказано непревземаеми крепости са падали безславно…

https://www.facebook.com/nikolai.markov.566

Предишна статия

ДАЛИ ВИЦЕТО КАРАКАЧАНОВ НЕ Е В ЩАТСКАТА ПРОГРАМА ЗА ЗАЩИТА НА ДОВЕРЕНИ ПОЛИТИЦИ, ИЗВЕСТНА КАТО „Strictly Protect“?

Следваща статия

ДИПЛОМАТИЧЕСКИ СКАНДАЛ С МИРИС НА МИЛИОНИ…

Други интересни