Ген. Григоров за Фрог: Мутри задържаха кметицата на ”Младост”

Автор: Няма коментари Сподели:

Ген. Валери Григоров

Моята гледна точка е в посока организация на тактическите действия на полицейските органи, задържането на самата кметица. Аз като полицейски началник мога да кажа, че ние през 90-те години по този силов, брутален, демонстрационен начин задържахме брата на Васил Илиев. Това каза за Фрог бившият шеф на гранична полиция ген. Валери Григоров.

Задържахме така висши представители на СИК и това беше оправдано, за да бъдат респектирани, допълни той.

Това е институциално задържане, но прави впечатление много бруталният, много демонстрационно-показен подход при задържането на една петдесет килограмова жена, която не би могла да окаже никаква съпротива и да предотврати евентуално задържане. Затова не би трябвало да се подходи така силово,  още повече, че жената  е институция, посочи експертът.

Прави  впечатление, че поведението на полицаите, а е въпрос дали са полицаи, защото видяхме едни атлетични млади хора, които бяха с дънки и качулки, които  се движеха като мутри. И общо взето напомни онзи период от  90-те години, когато мутренският и  силов подход се демонстрираше по този начин, каза още той.

Бих задал въпроса: по кой закон, по кой нормативен акт МВР позволява да се движат като мутри с качулки. Очевидно ръководството на МВР е ослепяло и не вижда, че мутри задържаха кмета на “Младост” г-жа Иванчева. Но това не ме изненадва. Ние виждаме мутренското поведение на един министър-председател, мутренското поведение  и заплахи на министри, което се предава на началниците на политически кабинети, които заплашват хората. Това вече е превърнато в държавна политика и всъщност държавата се управлява от мутри. Казвам го със съжаление, завърши ген. Григоров.

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/valeri-grigorov.html

Предишна статия

Петър Кърджилов за Фрог: Организирана престъпна група прати Иванчева в ареста

Следваща статия

ВИЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ С КАКВО СЕ ЗАНИМАВА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР? С НАСИПНИЯ ТЮТЮН, МОЛИМ ВИ СЕ!

Други интересни