АБСОЛЮТЕН СКАНДАЛ!…ПРЕДМЕТЪТ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ГО НЯМА!

Автор: Няма коментари Сподели:

Делото срещу кметицата на Младост Десислава Иванчева бе осрано, без никакво извинение, още преди съществения му старт. На съдебното заседание по гледане на мярката за неотклонение стана ясно, че „предмет на престъплението“ няма!

70000-те евро дадени от прехваления бизнесмен от прокуратурата Александър Ваклин били върнати с протокол на Ваклин и то от … забележете!!! безумието!!! – служител на КПКОНПИ Деньо Денев, който е и свидетел по делото, служител на КПКОНПИ, както и участник по време на наблюдението на тримата обвиняеми – Иванчева, заместничката и и посредникът.

„Ние нямаме предмет на престъплението. Предметът на престъплението не е доказателство вече, защото него го няма – той е върнат на свидетеля Ваклин“, заяви адвокат Мариана Тодорова, адвокат на зам-кметицата Биляна Петрова.

Марин Марковски пък, адвокат на Иванчева, каза: „Върховният касационен съд има богата практика по въпроса – наказателно дело без основното доказателство. Едно веществено доказателство може да го няма по делото, а да се снима – каквато вероятно ще е тезата на разследването – само ако не може да се приложи, т.е. – ако става въпрос например за скала.“

Потресаващата картинка по делото продължи и с изреченото от прокурор Илиян Рангелов, че прокуратурата не била връщала парите и те били по делото. В същото време обаче съществува протокол, от който става ясно, че 70000 -те евро са върнати на Ваклин от служителя на КПКОНПИ Деньо Денев.

За първи път чуваме, че веществено доказателство, което са 70 000 -те евро, се връща още преди изобщо да е започнало делото по същество срещу Иванчева. Веществените доказателства по делото не се връщат, докато не завърши наказателното производство! На всичкото отгоре КПКОНПИ няма никакво отношение към делото на този етап и няма никакво право да връща каквито и да веществени доказателства. Това може да направи единствено прокурорът, ако има молба до него, или ако прецени, че може да бъдат върнати „само когато това няма да затрудни обективната истина“. Такова чудо – веществени доказателства да бъдат върнати веднага след ареста, досега не сме чули да се е случвало, освен при спец.прокуратурата на Гешев.

Тоталната каша, която са сътворили акълиите от КПКОНПИ плюс изумителния прокурор Рангелов на практика торпилира делото още преди започването му по същество.

Светещите „коледни елхи“, според спец.прокурорът Гешев също излязоха не толкова светещи, колкото му се привижда. Оказа, че на Иванчева „свети“ само задната част на дясната длан и „свети“ носа и. От което логично следва, че е пипала и броила пари с … носа си. Зам-кметицата Биляна Петрова пък има светещо вещество по горната част на пръстите и около устата и по деколтето.

Без никаква изненада – съдът остави в ареста Иванчева с мярка задържане под стража.

                           Afera.bg                http://afera.bg

Предишна статия

„СЛУЧАЙНО“ ПРАВОСЪДИЕ? …

Следваща статия

К. Костадинов: ГЕРБ и т. нар. патриоти създадоха режим, който е много по-страшен и античовешки от комунистическия…

Други интересни