Очаквам да бъда арестуван зрелищно, обяви кметът на Карлово Кабаиванов.

Автор: Няма коментари Сподели:

В понеделник кметът на Карлово Кабаиванов е призован в Окръжна прокуратура – Пловдив и очаква да му бъде повдигнато обвинение, да бъде арестуван и впоследствие да бъде отстранен от длъжност.

Във връзка с това в отворено писмо Кабаиванов заявява, че срещу него се упражнява прокурорска и полицейска репресия, а самото обвинение определя като „смехотворно“.

Кабаиванов и обвързва ситуацията с предстоящите местни избори и предизборната борба.

“Целта е да бъда дискредитиран, уплашен и в крайна сметка отстранен от предизборната надпревара, в която социологическите анкети вече месеци наред ми отреждат безапелационно първо място“, посочва кметът.

Според Кабаиванов обвиненията срещу него са скалъпени от прокурор, който е в роднински връзки с негов конкурент на местните избори, а по самото обвинение за злоупотреба с доверие вече Окръжна прокуратура се е произнесла. Затова „сагата” той определя като полицейско-прокурорски произвол и опит за сплашване, продължил и спрямо негов приближен – Милко Стрехин, почтен възрастен господин, подложен на обиск и денонощие арест без основание.

По подобен начин разследващите органи са подходили и към други служители във „водния” проект – Цветина Захарлиева и Яни Вангелов, секретарят на община Карлово Стефан Стефанов, който също беше призован и разпитван пред съдия – посред нощ и без да му бъде дадено право на адвокат.

Освен това Кабаиванов информира, че е получавал два пъти призовки в нарушение на закона, тъй като се намира в болнични и въпреки че е представен болничен затова. Според кмета активността на правоохранителните органи е единствено личната му дискредитация и съдебният процес да бъде превърнат в политически фарс.

Аз ще се явя на 17 август в Окръжната прокуратура, въпреки, че законът ми позволява да откажа да го направя. Ще се явя, защото не искам да дам възможност на хора, в чиято добросъвестност се съмнявам, да устроят цирк с участието на полиция и съдебна охрана – както в случая с ареста на г-н Стрехин.

По този начин щадя и самоуважението на българските полицаи, които, уверен съм, се срамуват, когато се налага да изпълняват подобни политически поръчки. Ще наруша режима на лечението си и ще отида да ми бъде повдигнато обвинение, защото съм уверен, че терорът и произволът над хората, които са работили с мен, трябва да приключи.

Отговорността за моето здраве, което с тормоза си прокуратурата  е поставила  на  изключителен риск, оставям на нея“, заявява Кабаиванов.

Той призовава Главният прокурор, Висшият съдебен съвет и Инспекторатът към ВСС да се самосезират и да извършат проверка за действията на подчинените си.

Аз вярвам в демокрацията. Отстоявал съм нейните принципи и като председател на СДС, и сега – като заместник – председател на СДС и кмет на Карлово втори мандат”, заявява Кабаиванов и уверява, че подобни „нечистоплътни политически интриги” го мотивират допълнително.


Всички опити да ме сплашат са обречени на неуспех. Аз ще се боря за доверието на съгражданите си. Но ще се боря и срещу онези, които сеят страх. Вярвам, че ще спечеля и двете битки!”, категоричен е кметът.

 http://news.ibox.bg/

Severen | 14.08.201513:13

Всички демократи и престъпници вярват в правосъдието. Странно защо останалите 99 % от хората у нас не вярват? бой

русофоб | 14.08.201514:27

Тоя как предложи Галя Гугушева за конституционен съдия.
Оказа се, че сина й Стефан Гугушев освен, че е “пуснал” соларния си парк от 50МВ без да е готов, ами и е укривал здраво данъци.
Ние очакваме зрелищен арест не само на Кабаиванов ами и на кръговете около него.

Предишна статия

Новата книга на Ирина Кирилова

Следваща статия

Малката Крисия вече е звезда и в Русия! Момичето омая и Филип Киркоров

Други интересни