Спрете с надпреварата във въоръжаване?

Автор: Няма коментари Сподели:

„Ракетите идват”, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп като отговор на предполагаемата химическа атака в Дума и предупреждение към Русия заради подкрепата й за режима на Башар Асад.

 „Русия заяви, че ще свали всяка ракета, насочена към Сирия. Приготви се Русия, защото те ще идват и ще бъдат нови и „умни”. Вие не трябваше да бъдете партньори с убиващо с газ животно, което изпитва наслада от убийствата”, пише Тръмп в Туитър.

 Кремъл от своя страна отговори, че подобно нападение може да е планувано, за да унищожи ценни улики за предполагаемата химическа атака, която според Русия е поредната „провокация”, която да защити намесата на Запада в района.

 „Дали цялата идея не е бързо да се премахнат следите от провокацията, така че международните инспектори да нямат доказателства за намесата? ”попита говорителката на външното министерство Мария Захарова във Фейсбук.

 Малко по-късно Тръмп написа в Туитър: „Няма причина за това. Русия се нуждае от нас, за да подпомогне собствената си икономика. За нас е много лесно да го направим, ако всички нации се обединим, за да работим заедно. Спрете с надпреварата във въоръжаване?” 

Преди това американският президент написа: „Толкова много фалшиви новини за това, което се случва в Белия дом. Много спокойно и пресметнато, с голям фокус върху честната търговия с Китай, предстоящата среща със севернокорейският лидер и, разбира се, ужасяващото нападение с газ в Сирия”.

                      Прочети още на:             http://www.bgnes.com/sviat/blizyk-iztok/4578960/

Предишна статия

ЕДНАКЪВ ЛИ Е ЗАКОНЪТ ЗА ВСИЧКИ?

Следваща статия

СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ, КОГАТО РЕША ДА СЕ ПРАВЯ НА ТЪРГОВЕЦ, ЩЕ ОТВОРЯ КОЛ ЦЕНТЪР…

Други интересни