Великденското хоро – веселие в кв. Миромир на 01 април, Великден за католическата общност…

Автор: Няма коментари Сподели:

Image title

Image title

                          ТЪРЖЕСТВО  В  МИРИМИР

        Възкресението на Христос е едно от най- великите събития в човешката история. В неделя, на първи април целият католически свят ще отпразнува това събитие. С нетърпение очакват Възкресение и жителите на квартал Миромир, които са със западно- православно вероизповедание. Тече трескава подготовка не само за пищни трапези по къщите, а и за  общо чествание на Великден.

 То ще се проведе в неделя  – първи април 2018 година от 11 часа и 30 минути пред читалище „Искра – 1938” в квартал Миромир. Сомодейците репетират. В  програмата ще вземат участие  ДТС „Искра” и КНТ „Искра”, които ще изнесат подготвената с голямо вълнение програма. В случай, че атмосферните условия са лоши, програмата ще бъде поднесена вътре в читалището.

     Възкресение Христово е един миг от вечността и само богоизбрани хора могат да имат значение за вечността. Един от тях е Исус Христос, който прекара нечовешки мъки, за да ни спаси от грехове. Но Възкресението  му ни показа, че вечността, в която той остана, дава безсмъртие. При него звездният миг на Възкресението ни кара  да мислим винаги за хората, които  са  неповторими, и оставят диря в развитието на човечеството.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ КАТОЛИЦИ И ДА Е ИЗПЪЛНЕН С ДОБРИ МИСЛИ И С БЛАГОДАТ!

                                                       Тракийски свят

Предишна статия

България внася работна ръка от трети страни…

Следваща статия

ОТ МАЛКИ С НАРОДНИТЕ ТРАДИЦИИ

Други интересни