… КОГАТО И ЦЪРКВАТА СЛУГУВА НА ОВЛАСТЕНАТА ДАЛАВЕРА

Автор: Няма коментари Сподели:

Как се замазва скандала с Гинка, Борисов и патриарха: „СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ ЗА „НЕОФИТ-ГИНКА-БОРИСОВ“. СОФИЙСКА МИТРОПОЛИЯ ИМА ОЩЕ ДОГОВОРИ С ВЪРБАКОВИ! НЕОФИТ Е ИЗВЪРШИЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО СЛУЖБА. КОЙ МИТРОПОЛИТ ПОЗНАВА „МАЯ“ И ГИНКА, И ХОДИЛ ЛИ Е „ГЕНЕРАЛ“ Ч.Ч. ПРИ НЕОФИТ ЗА ГИНКИНАТА СДЕЛКА“?

Ами така! В петък, вечер, софийската митрополия излиза с официално съобщение.

Една алюзия ще си позволим по тоя повод. Стара практика на мвр и службите на правителствата на герб е когато трябва да има тумба-лумба пиар „акция“ да става, тя да се прави късно в петък.

Та и със „светата митрополия“ така.

Ето и официалното изявление на „светите“ люде:

Изявление на Софийската света митрополия

По повод на обществен интерес в средствата за масово осведомяване относно делови отношения между Софийската света митрополия и „ИНЕРКОМ“ ЕООД заявяваме:

1. Българската православна църква – Българска патриаршия, ръководена от Светия Синод като юридическо лице не е страна по Предварителен договор и споразумение от 22.12.2016 г. с „ИНЕРКОМ“ ЕООД, поради което същият договор не е бил предмет на обсъждане и вземане на решение от страна на Светия Синод.

2. Страна по договора е Софийската света митрополия на БПЦ – БП като самостоятелно юридическо лице със свои органи на управление.

3. На 22.12.2016 г. е подписан предварителен договор за наем и споразумение по решение на Епархийския съвет на Софийската света митрополия, представлявана от Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български, който е упълномощил за подписването му викарния си епископ Браницки епископ Григорий.

4. Предварителният договор и споразумение от 22.12.2016 г. с „ИНЕРКОМ“ ЕООД е изготвен и предложен на Епархийския съвет за обсъждане и приемане от адв. Мария Тодорова Тодорова от Софийската адвокатска колегия.

5. Епархийският съвет на Софийската света митрополия не е вземал решение за сключването на окончателен договор с „ИНЕРКОМ“ ЕООД.

6. Епархийският съвет на Софийската света митрополия, ръководен от Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български, след консултации със специалисти е предприел действия за уреждане на деловите отношения с „ИНЕРКОМ“ ЕООД в интерес на Софийската света митрополия на БПЦ – БП.“

Тинтири – минтири, които не само не опровергават, но и дават да се разбере, че далаверата с Гинка и митрополията си е чист факт, за който прокуратурата продължава да мълчи усърдно, услужливо и угоднически, че да не развали хатъра на Боко, Гинка и компанията им.

Какво разбираме от паническото послание?

Че се подчертава, неслучайно, че Светия синод не бил страна в договора между Гинка и софийската митрополия. Което означава нищо друго, освен, че Светия синод панически бяга и се разграничава от натворената далавера.

Страна по договора била Софийската митрополия. Е, да, де, ама софийски митрополит е патриарха, подписал договора!

Договора бил предложен от някоя си адвокатка. Е, и? Адвокатката ли е виновна или патриарха, който е подписал?

Нито дума и за кинтите! Нито дума! Къде и кой прибра кинтите?! Нито дума за тежките клаузи в договора. За вечни времена. Били предприели действия за уреждане на деловите отношения с Инерком в интерес на софийската митрополия, майко мила!

Кочина. Кочина. Кочина. Когато и църквата ни слугува на овластената далавера, нищо друго не може да кажем, освен – кочина.

                Afera.bg               http://afera.bg

Предишна статия

КИТЕНСКИ – ВИНОВЕН ИЛИ НАКЛЕВЕТЕН?

Следваща статия

“До Делян Пеевски”: какво казва писмото на Панова?

Други интересни