Николай Марков – в десятката…

Автор: Няма коментари Сподели:

 

  Nikolai Markov

  Какъв народ е българският – дивен, неразбираем и загадъчен като самодивското хоро. Ще живее и ще мре пред очите ви и ще се възражда от утроба, скрита в тайнство.

  Какво толкова има да измисляме в държавността, политика, взаимоотношенията между чужди и свои, като всичко отдавна е измислено от българския гений? Измислено до съвършенство и забравено до болка. Единственото, което се иска от нас, като следващо поколение, е да пазим завета в сърцата си и да не отстъпваме от него, каквото и да се случва около нас и със самите нас. Нямам повече слово, но съм убеден в съвършения баланс на думите:

  “С враг врагувам – мера според мера,
  с благ благувам – вера, зарад вера.”

  Ден денувам на Гоце Делчев I Ден денувам – кътища потайни нощ нощувам – пътища незнайни; няма тато, нито мама – тато да ругае, мама… YOUTUBE.COM

  Nikolai Markov

  Другарят Румен Радев бързо обу наколенките и се метна по селски пред руският президент Владимир Путин на връх Националния празник. Поклони се до земята и целуна с надежда и любов валенките.

  Не съм изненадан, защото лично познавам младия Първанов. Такива са ни паркетните политици и генерали. За вас лъжа, за мен истина. Радев почете само руските и български войници, паднали за Освобождението /други няма/, в Русия се случи същото – пред мемориал на героите. Президентът Путин забеляза “жеста” и поздрави лично Радев с протоколен, но прецизен поздрав на доволен световен лидер. Нашият президент, истински мъж на жена си, е вече възбуден политик, също като сикаджията-генерал и очаква посещението и личното доверие на В.Путин само върху себе си.

  Като Божи дух!

  Спирам, защото ми се гади от български гадове…

  Nikolai Markov

  Защо сте такива мазохисти? Докога?

  Руската империя имала задкулисни планове. Ами добре, имала е. Само, че по-голямата част от плановете, реално не са се случили. България, обаче, е възстановена след пет века кърваво робство! Платили сме цената с кръв и злато.

  Великите сили също имали планове. Ами добре, имали са. Само, че и техните планове са се случили наполовина. Факт е, че България реализира Съединението, въпреки, че не е велика сила. Тя е по-велика от великите.

  Nikolai Markov

  Когато казваме, че празнуваме Освобождението на България е много важно да знаем кой е бил врагът! Истинският враг, този, който до днес броди из Сирия, отново с ислямски ятаган и умело скрит зад прогресивни ценностни идеологии. Руско-турската война е марката, но в тази сянка броди призрак. Дали има поне един човек в цяла Европа, който знае днешното му име…
  ……………………………………………………………………..

  Хидет паша, Сенклер – английски шпионин с план за посичане на 100 000 българи и разделянето по указание от Англия на българските земи. Разгромен от Петко войвода.
  Мехмед Али паша – германец, Карл Дитрих – командващ турската армия на Балканите.
  Хобарт паша – англичанин, командващ турския черноморски флот.
  Бекир паша – полковник Куксън, англичанин, командир в боя на Шипка
  Рошид паша – генерал Шрекер, белгиец
  Искендер паша – грък
  Мехмед паша – Блум, французин
  Нихад паша – Белински, поляк
  Рашид бей – французин
  Грюнвалд – норвежец, началник артилерия
  Селим паша – французинът Мерсие
  Емин паша – Малиновски, поляк
  Леман паша – англичанин
  Талалат бей – евреин
  Емануел Красоа– французин
  Жозеф Лафит – франзузин
  Ибрахим паша – грък

  …и хиляди други.

  Nikolai Markov

  На връх Шипка се празнува Освобождението на България, а не конкретната битка!

  Нещото Плевнелиев не почете в речта си руските войни, а Радев почете само руските жертви – други не съществуват. Сламените хора обитават сламени къщи – лесно запалими. Паркетни лъвове готови да бъдат слуги на изток и запад, но не и на истината. Политически титуловани карикатури.

  Не мога да приема това поведение, което не изрича цялата истина, независимо в кои платна се надува вятъра. Презирам родените подлеци, независимо колко добре са заучили думи и стойка. Гнусни са ми.

  Истината е здрав национален фундамент и всяко отклонение от нея, каквото виждам като хронично държавническо поведение, е нечистоплътно и опасно занимание. Зная, че от истината боли, но липсата на истина е топовен изстрел във всяка здрава глава…

Nikolai Markov

Никой, никога през вековете не е побеждавал българите с открит военен конфликт! Предавали са ни “държавници” и политици от всякакви цветове и заради лични убеждения, през всички периоди от съществуването на държавата.

Предават ни и днес.

Ние сме единственият народ, водил реална война срещу всички световни сили – САЩ, Франция, Великобритания, Османска империя, Руска империя и др. Не обсъждам последствията, защото те нямат само една страна. Винаги сме воювали в защита и за обединение на нашата етническа територия и никога за завладяване на чужда земя!

Такива бяха нашите деди, оставили костите и кръвта си под нашите крака. За нас. В името на България. Ние сме длъжници и като такива сме задължени да бъдем адекватни на времето и предизвикателствата, за да защитим правото си да имаме собствена държава и да пребъде в полза на децата ни през вековете…

Nikolai Markov

На връх трети март, по една национална телевизия, се опитват да разясняват, чрез празнословие, българския патриотизъм. Опитват се, но разбират от него, колкото баба ми от военна музика. Гостите- познавачи са от ония момченца с меките китки, които доказват по безспорен начин, че ако забият пера в задниците си, също могат да бъдат патриоти. Има и поканени лелки с видими проблеми, които си записват адреса на телевизията на листче, за да не се загубят по пътя. Тези лица имат трибуната да обясняват патриотизма!

На всички заедно и поотделно искам да кажа следното. Неграмотни сте. Неграмотници с претенция. Това, че някакво младо момче си направило татуировка на гърба “Да живее България” не означава, че е глупав и няма място между нас. Нашите деди, които са извоювали свободата, не са били джендъри, нито са чели книги, най-малко са били грамотни. Били са груби хора, много груби! Моят дядо беше такъв – суров, груб, жесток и затворен. Така изглеждаха българите, ходили и върнали се от война, с един кашон ордени и медали за храброст.

Рядко се среща интелигент-войник! Много, много рядко. Причината за това, че тази порода предпочита пера в задника си и печата, че е значим в собствените си очи, пред признанието на цял един народ…

Спрете се. Спрете.

Nikolai Markov

Историческата истина не е политическата истина! Тържество на духа е да гледам български политици, които се гърчат като червеи пред подвига на предците ни, с които те нямат нищо общо. Нищо.

На този ден, всяка година, пред мен застава само един въпрос: “Възможна ли беше следваща война на Руската империя, ако бяха загубили тази?”

 Моят отговор е не. Аргументите ми са политически и икономически. Ако отчетем и скоростта на процесите в международен план по онова време ще се убедите, че последната руско-турска война е била свещена възможност за нас и възстановяване на родината ни, но и за самата Руска империя.

Вероятността да загуби войната е била огромна и само Божията помощ и низ от изумителни събития са станали повратен момент за развръзката. Вероятно много хора днес не си дават тази сметка, но това е моята истина!

Независимо от собствените си интереси и цели, Руската империя става причина и основание за възраждане на българската държава. Следват и други събития, които попарват възторга на българите за свобода и независимост, но това са следващи процеси.

Днес много българи, увлечени от нов възторг забравят, че всяка емоция отслабва националното ни тяло. Говорят за религия, традиции, обичаи и запазването им, но в същото време стават лековерни проводници на противоположното.

Националният празник не трябва да бъде политизиран! Това е огромна грешка. Този ден трябва да ни прави единни, сплотени и дръзки. Толкова дръзки нови български граждани, които с лекота да продължат да мечтаят, разперили криле над собствените си национални комплекси и страхове…

Да пребъде свободна България – наша крепост и дом!

                             Nikolai Markov 

 “Никак не е лесно човек да разсъждава трезво със собствени сили. Въпреки личните убеждения в обратното около 90% от хората на Земята интерпретират чужди достижения. Защо?

Съставките са две – ниска степен на интелигентност и отказ да се носи лична отговорност. Предимството на хора с подобни качества е силно развитата интуиция и практичност, която замества липсата на здрав разум. В такова обществено съотношение на силите катастрофата е неизбежна. 

Когато, обаче, става въпрос за вземане на общо решение относно общото благо, нещата съвсем загрубяват – практичност срещу интелигентност!? 

В съотношение едно към десет в полза на интуицията и практичността , интелигентните организми нямат шанс за оцеляване, както и останалите участници в процеса.

Политиката е отборна игра! Интересна, загадъчна, интелигентна и силно практична откъм добавена стойност. Когато липсва такава, не говорим за обществен катаклизъм, а за “окупация на общественото съзнание”. Така го виждам аз.

 Това е вид отвличане, при което тялото ти остава на мястото си, а мозъкът ти произвежда паралелна вселена, в която ти си абсолютен господар. Ако нещо разсее това убеждение, следва логичният и естествен край… ” 

 Николай Марков                https://www.facebook.com/nikolai.markov.566

Предишна статия

Изумительная красота природы…

Следваща статия

Румен Радев: Санстефанският договор сбъдна мечтата на нашите възрожденци

Други интересни