ПОДПАЛИХА РИБАРСКО СЕЛИЩЕ „ФРЕНКЛИМАН“ НА „ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ“!

Автор: Няма коментари Сподели:

След полунощ днес мутри са запалили рибарско селище „ФРЕНКЛИМАН“, намиращо се между къмпинг Лагуна и Кранево, на север от старата пречиствателна станция на „Златни пясъци“. Една от рибарските къщи напълно е изгоряла, а три са сериозно повредени.

Предварително пътя е бил затрупан с камъни,  за да не могат пожарникарите да стигнат до мястото и да изгасят пожара. Само намесата на рибарите, които са успели да разчистят пътя от камъните, е помогнала, за да не изгори напълно цялото рибарско селище.

Потресените рибари се обърнаха към АФЕРА, като удостовериха, че още вчера са били заплашвани, че ще бъдат подпалени и ще „изгорят живи“. А посреднощ палежът е станал факт.

РИБАРСКО СЕЛИЩЕ ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИПред АФЕРА, рибари разказаха как са били заплашвани от лица, дошли с черен джип Рейндж Роувър с номер В 5080, като в джипа е бил и синът на Касабов, шеф на охранителната фирма ЧАС СЕКЮРИТИ.

Според рибарите, потърпевши от палежа, ченгетата от 5-то РУП – МВР – Варна са били наясно със заплахите, както и са видели от кого идват те, но полицаите отричали и опъвали чадър над хората с интереси рибарското селище да бъде заличено.

Вчера от фирма „Темпо Транс“ са  дошли с 4 камиона с огромни камъни, които да бъдат изсипани, с цел блокиране достъпа на рибарите до рибарско селище ФРЕНКЛИМАН, в това число и достъп на пожарникарите, предвид отправените заплахи за подпалване, които пък се случват през нощта.

Още преди месец от рибарското селище „ФРЕНКЛИМАН“ пишат сигнал до прокуратурата, който поместваме.

Според собствениците на рибарското селище, на държавна земя частни интереси в лицето на РВБ ЕООД искат да строят СПА – центрове.

Рибарите задават въпроси към прокуратурата – стои ли офшорка зад фирмата, която се е сдобила с нотариален акт за парцела, кой е дал разрешение на въпросната фирма да строи в „червена зона“, кой допуска да се загражда държавна граница и кой е дал разрешение на фирма за затваря достъп към морето за всички граждани.

Под сурдинка се говори, че фирмата е свързана с руснаци, а зад тях се съзира фигурата и на небеизвестния варненски бизнесмен с прозвището „блу джинс“.

„Вчера ни заплашваха с палежи и убийства. Палежа е факт, останаха убийствата. Искат рибарското селище да го няма, защото смятат да строят на държавна граница(море)“, коментираха от рибарското селище за АФЕРА.

Понастоящем в рибарското селище се препитават 60 рибари.

Освен до прокуратурата, която очевидно до този момент нищо не е направила и на всичкото отгоре след тяхната жалба до прокуратурата е последвал умишления пожар, рибарите са писали и до президента Румен Радев.

Впрочем, жалбата е до Варненска районна прокуратура от преди месец и двайсет дни, и тази прокуратура не си е мръднала пръста. Нейните две шефки – Гетова и Даскалова са същите, които получиха по две дисциплинарни производства, заради оказване на натиск при разследване, както и заради пиянски изстъпления.

Afera.bg

Предишна статия

ЗА ОТРОВНИТЕ ПОДАЯНИЯ

Следваща статия

А цената на рибата се вдига!

Други интересни