МУТРАФОНИЯТА ЗАД ГЪРБА НА КАКА ГИНКА ЩЕ СИ ИЗБИЕ ПОКУПКАТА НА ЧЕЗ ЗА 1 ГОДИНА, СКРОИЛА СИ Е КОЛА, С КОЯТО ЩЕ КАРА МИЛИАРДИТЕ СИ НА ОНЯ СВЯТ…

Автор: Няма коментари Сподели:

Стана ясно защо ЧЕЗ продава – натиск от правителството да не вдига тока. 

За миналата година оборотът им е бил 1,8 млрд. лв. и са раздали 50 млн. лв. дивидент. 

Това очевидно им се вижда недостатъчно на чехите. А пък ЧЕЗ била частна и всички чешки партии имали дял в нашата ЧЕЗ. 

Този бивш директор на ЧЕЗ каза нещо на глед много тъпо, опитвайки се да докаже, че сегашните собственици на ЧЕЗ са частници и направо ни каза истината – целият политически процес в Чехия се финансира от бедна България.

Превърнахме се в чешка колония заради царското НДСВ и роби на днешното мутренско управление, което вече взе ТЕЦ Варна. ТЕЦ-ът ще е на газ, което означава много скъп ток. Затова решението е да продава само върхов ток – т.е. на максимална цена през нощта, когато потреблението и търговията са най-високи. И другото е да си избиват парите мутрите, точейки бюджета чрез студен резерв.

Тези, които са реалните собственици на варненския тец са същите, които се опитват да вземат ЧЕЗ чрез кака ти Гинка.

Всъщност, ако сделката е за 320 млн. евро, това прави 1/3 част от годишния оборот на дружеството или кака ти Гинка и мутрафонията зад гърба й ще си избие покупката на ЧЕЗ за 1 година. Ще „оперира“ мрежата – т.е. ще събира сметките на 3 млн. българи за ток докато изтече мандата на Борисов, за да го удържи на власт, а после ще продаде активите, когато той на гърба на нашите сметки за ток си уреди президентския пост. А що не и европредседателския пост. На него вече му отеснява българския бюджет и иска брюкселския, че си е скроил кола, с която ще си кара милиардите на оня свят.

Това е цената на мутрафонията, която си уредихме вместо нормалното държавно управление. Вместо социалната държава, която наричаха още и социалистическа, но това е една съвсем друга приказка.

                                                                                           Нора Стоичкова

                              Колаж: Матей Димов                  http://afera.bgImage title

Предишна статия

Бойко Борисов: Този път оставки няма да има, ще ги разнищя…

Следваща статия

Важните въпроси в скандала “Гинка Върбакова купи ЧЕЗ”

Други интересни