Бойко Борисов: Този път оставки няма да има, ще ги разнищя…

Автор: Няма коментари Сподели:

  Някой иска да повтори февруарските събития, само че по друг сценарии, но със същите изпълнителни – пак ЧЕЗ, пак ток, пак популистки изказвания. 

Това каза премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в Народното събрание по повод сделката за ЧЕЗ, предаде репортер на БГНЕС. 

Толкова ювелирна, хубава операция пак ни спретнаха. Знаят, че сме в чужбина, знаят, че съзнанието ни е ангажирано там. Няма да им дам да ни петнят репутацията. Тези хора са ме сваляли един път от власт, този път няма да стане, заяви Бойко Борисов и се зарече да ги „гони подред, този път докрай”. 

Борисов съобщи, че е поискал и получил от чешкия премиер Бабиш информацията по повод сделката и документацията вече е заведена в деловодството на българския парламент. Малко подценихме обстановката, тъй като действително сделката за ЧЕЗ е проведена в Чехия между две частни компании. Само че последните дни, наблюдавайки как беше градирана атаката срещу мен, поисках разговор с колегата Бабиш. Настоях от него да получа тази информация, която има в тяхното министерство и която той, след като я провери, я предаде и на г-жа Караянчева, каза Борисов. 

Премиерът на няколко пъти повтори, че оставка този път няма да има, визирайки събитията от преди пет години, когато след февруарските протести през 2013 г. той подаде оставка: Никакво влияние или отношения нямаме по тази тема. Нещо повече, тези хора, не само че забавиха фактурите и хората излязоха на улиците, ние подадохме оставка. Сега се насажда мнението, че някаква Гинка от Пазарджик, с някой от нас зад гърба си, прави една такава сделка. Това не е истина. 

Като разгледах това, което премиерът на Чехия ми е изпратил, виждам руско-грузински офшорки, руски банки, български и то от тези, които и преди по някаква причина са имали проблеми. Тъй като законът за банките е много строг, ще им спестя имената за пред медиите, но парламентаристите могат да отидат и да се запознаят, заяви Борисов и продължи: 

От това, което ми изпраща днес премиерът на Чехия, излиза, че всъщност тези банки, са изпратили писмо за комфорт, писма за намерения, хвърчащи писма, които във финансово правния мир не означават абсолютно нищо.  Останах с впечатление, че сделката е приключила, а има само писмо за комфорт, за намерения, каза още премиерът. Борисов съобщи, че ГЕРБ ще изготви промени в Закона за енергетиката.

       Прочети още на:                      http://www.bgnes.com/bylgariia/politika/4570430/

Предишна статия

ДА ЗВУЧИ ЛИ ХИМНА ПРЕДИ СЕСИЯ?

Следваща статия

МУТРАФОНИЯТА ЗАД ГЪРБА НА КАКА ГИНКА ЩЕ СИ ИЗБИЕ ПОКУПКАТА НА ЧЕЗ ЗА 1 ГОДИНА, СКРОИЛА СИ Е КОЛА, С КОЯТО ЩЕ КАРА МИЛИАРДИТЕ СИ НА ОНЯ СВЯТ…

Други интересни