Българската държава….МЪЛЧИ!

Автор: Няма коментари Сподели:

Искам да знам кой български политик днес ще почете жертвите на протурския национализъм – взривените майки и деца на гара Буново на 09.03.1985 година. Атентатът е най-големият в железопътния транспорт. 

Загиват 2-годишният Георги Цветанов, 13-годишният Стефан Атанасов, 40-годишният Емил Георгиев, 63-годишният Николай Генков и 64-годишната Райна Бозукова. Сред жертвите са глухонеми деца, прибиращи се вкъщи. Ранени са тежко 9 души и сред тях също има 2 деца.

Убийците не пожалиха малките деца. За да прокарат протурската радикална политика в България. Някои от тях са и от учредителите на Движението за права и свободи. 

Някои политици също са съпричастни към убийствата на майки и деца. 

Българската държава….МЪЛЧИ! 

Управляващите мълчат! И се чудя когато Борисов се прегръща с Ердоган и се радва като селски и…т на турските инвеститори в България, дали се сеща изобщо за Буново, за Батак, за петте века зверства!

Преди няколко дена отново български офицери споменаваха някакво „османско владичество“. 

Преди няколко дена управляващите български политици забравиха от какво сме се освободили и кой ни е освободил. Защото днес разчитат да задържат властта си с помощта на тези, които са подкрепяли убийствата.

България няма да забрави Буново! 

Всяка година аз ще напомням за жертвите. Не искам реваншизъм. Виновните в голямата си част са получили заслуженото си, защото тогава българската държава я имаше. 

Но, за да продължим напред, трябва да помним – кой ни е предал, кой ни е продал, кой се кланя на Ердоган, кой се съюзява с дейци на турското национално освободително движение в България, а сега се пробутва за опозиционен спасител.

Помнете Буново, българи! Защото свободата я имаме, докато бдим и се борим за нея всеки ден! Поклон пред паметта на българчетата и майките им, които завинаги остааха там, на гарата….

И на тези, които ще ме упрекнат и ще призовават за толерантност и забрава, ще им кажа, че народ, който не помни историята си, не защитава настоящето си, няма бъдеще!
Бог да пази България!

                                                      Елена Гунчева                               https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Народ, който е съставен само от победители, е победител!

Следваща статия

Софийският административен съд остро разкритикува Министерството на финансите заради милионите неплатени данъци и такси

Други интересни