ПРЕД ЗАСЕДАНИЕТО НА ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ

Автор: Няма коментари Сподели:

Според непотвърдена информация неочаквано ден преди заседанието на ОИК – Хисаря, Елена Налбантова – член на комисията от Реформаторския блок подаде оставка. 

 Припомняме, че Елена Налбантова отсъстваше, когато се гласуваше да се отнемат правомощията на общинския съветник инж. Ненко Костов. 

Не знаем как би постъпила тя, ако беше на заседанието, и дали би спазила Закона за местното самоуправление и местната администрация, в който в чл. 30 , ал. 2 пише: 

 „Пълномощията на общински съветник се прекратяват, когато СЛЕД ИЗБИРАНЕТО МУ е осъден с влязла в сила присъда за умишлено престъпление от общ характер, или на лишаване от право да заема държавна длъжност.” 

 Както е известно на обществеността, Костов е бил осъден от Куковски преди да има намерение да става общински съветник. 

 Въпреки, че законът така ясно посочва аргументите, „Коалиция за Хисар” с лидер инж. Атанас Куковски и ГЕРБ с лидер – инж. Бойко Гавраилов подадоха жалба до Административен съд – Пловдив. 

Някой посъветва ГЕРБ и те оттеглиха жалбата си, но жалбата на коалицията, представлявана от двама от ръководството, стигна до съда и той взе решение. 

Отхвърли я и  ги осъди да платят сума, която се натрупа през изтеклите месеци. 

 Дали Елена Налбантова напуска ОИК и кой ще бъде на нейното място, ще разберем на 8 фувруари 2018 година, когато е поредното заседание на Общинската избирателна комисия, която трябва да реши ще отнеме ли пълномощията на инж. Пенка Ганева – общински съветник от ГЕРБ.   

                                                                                    Тракийски Свят

Предишна статия

Община Силистра изнудвала бизнесмен, за да му плати дължимото

Следваща статия

Сред генералите няма престъпници…

Други интересни