Ще видим Шенген през крив макарон!

Автор: Няма коментари Сподели:

Германия недвусмислено заяви, че за България е рано да влезе в шенгенското пространство, заради корупцията и негективната съдебна система в България. 

За смях или за плач от своя страна премиерът Бойко Борисов изяви неговото мнение, че ние сме най-подготвени за опазване на външните граници на Европа, но пропусна да каже, че премахването на граници с България на европейските държави не е само мигрантска криза, а и свободното движение на стоки, хора и пари безконтролно, което притеснява нашите европейски партньори да не изнесем нашият модел на престъпност, пране на пари, забранени стоки и далавери в шенгенското пространство.

Явно Германия се придържа към принципа, че в една каца мед най-малкото катранче я превръща в катран. Другата любопитна реакция бе на министъра на финансите Владислав Горанов, който гордо обяви, че в България няма корупция щом няма осъдени за това и че корупцията е само медиен продукт.

Не знаем дали министър Горанов не разбира, че всеки българин, та то и на най-ниското положение в обществото е жертва на корупция всекидневно! Това не е тайна за хората. Корупцията на едро съществува по високите етажи на властта, а за нас гражданите всекидневно на дребно.

 Съдебна система за обикновеният гражданин също не съществува, та дори хората не водят съдебни дела като ги смятат за безмислени, знаейки че който има пари правото е на негова страна. Борисов обвини Европа, че си измислят извинения, за да не ни приемат в Шенген!

Питаме се: Европейците ли са виновни за кочината, в която живеем и нежеланието да си подредим къщичката, за да сме равнопоставени и приети от европейските държави? Колкото и да ни се иска няма как да скрием проблемите в България от държави с повече опит, които знаят и виждат случващото се в държавата ни.

Както писахме след визитата на Меркел в България и пресконференцията, която даде, че прозира в думите й смисъл между редовете – „ние ще ви подкрепим, но не безусловно“.

Грешка беше и изказването на премиерът, че е поканил специалисти от Европа да наблюдават как работят правоохранителните органи като прокуратура и съдебна системаи в България, но с условие да бъдат добронамерени! Още на нас не ни се изяснило какво имаше  предвид премиера с думата – добронамерени?  

Ето сега съвсем добронамерено от Европа ни казаха, че мястото ни е в Шенген, но не сега, а след като си подредиме къщичката. За сега ще видим Шенген през крив макарон!

                                                                              http://www.alarmanews.com

Предишна статия

България се топи!

Следваща статия

…И К’ВО ПРАВИМ С ТОЗИ ПАЛАТ НА „ВИЧО“???

Други интересни