България се топи!

Автор: Няма коментари Сподели:

Пъчим се пред Европа, какви успехи е постигнала властта, а всъщност: България се топи. Най- скоростно намалява броят на населението в Северозапада.

Данните на ООН показват, че до 2050г. населението на Бълария ще намалее от 7,2 млн. до 5,2 млн. души. Този ужасяващ темп определя България като най-бързо губещата своето население страна в света, заедно с още 9 държави също от Източна Европа. Тази демографска катастрофа, чието проявление се наблюдава най-вече в провинциалните региони , има и своите „шампиони“.

Такъв е Северозападът на България, най-бедният регион в най-бедната страна в Еропейският съюз. Всяка година един някога процъфтяващ град като Враца, бивш индустриален център, намалява с около 2000 души. Работодателите твърдят, че  не могат да намерят квалифицирани работници; местните хора казват, че няма работа. Хората тук са по-бедни, нещастни и е много по-вероятно да напуснат, отклкото където и да било другаде в България.

България показва може би най-крайния случай на обезлюдяване, което опустошава голяма част от Източна Европа. Посткомунистическият преход беше особено травматичен за хората тук; през 90-те години раждаемостта спада и стотици хиляди млади хора се отправят да търсят работа в богатите страни от Западна европа, оставяйки по-възрастните и по-малко квалифицираните в родината си.

Днес над 1 милион българи живеят в чужбина, около 700000 от тях са в държавите от ЕС.

                                                                                   http://www.alarmanews.com

Предишна статия

ДНЕС Е ТОМОВА И „АФЕРА“, УТРЕ СТЕ ВИЕ!

Следваща статия

Ще видим Шенген през крив макарон!

Други интересни