ДНЕС Е ТОМОВА И „АФЕРА“, УТРЕ СТЕ ВИЕ!

Автор: Няма коментари Сподели:

Изумени сме за мълчанието на медиите по случая със собственичката на сайта „АФЕРА“ Веселина Томова. Стана ясно, че върху нея и медията й се прилага огромен натиск от групировки чрез съдебната система и по този начин трябва да плати голяма сума пари по случая, непосилна за нея.

В България се броят на пръсти разследващите сайтове като лидер е нейният сайт „АФЕРА“, който изкарва на бял свят и ни информира за прекалено неудобни истини, престъпни групировки, престъпления във властта и далавери на политици от най-високо ниво. 

Ако успеят да унищожат подобен вид медия сме изправени пред големият проблем в българското общество дали живеем в държава на престъпници и илюзията. Та нали живеем в демократична държава!?

Знаем, че медийната среда в много от случаите е зависима, но въпреки това е въпрос на елементарна солидарност и подкрепа на журналист като Томова, която години наред има смелост да се изправя срещу властови престъпления и мафиотски финансови далавери, обвързани с родни държавници.

Ако журналистите и собственици на медии не разберат, че действията срещу нея са тенденциозни и както днес е „АФЕРА“ утре може да е всеки от вас, то сме изправени пред липса на елементарна имунна система, която да излекува и без това тежко болната медийна среда.

Ние смятаме, че това не трябва да се допуска! Подобни проблеми имат и други медии като напоследък нашумяха случаите в Бургас, където притискат  пак чрез съдебната система сайтове, изкарали информация, базирана на институционална новина като МВР.

С всички тези случаи се питаме: Поръчково ли е това да се прилага натиск върху медии, които може би са неудобни за един или друг местен или национален дерибей уж чрез казуси, нямащи общо с тях?

                                                                                                     http://www.alarmanews.com

Предишна статия

Журналисти, защо не питате за парите, които Пеевски е носил на Цацаров?

Следваща статия

България се топи!

Други интересни