Поредна измама с кредити: Предлагат бързи заеми с ниски лихви

Автор: Няма коментари Сподели:

На дневен ред е измамна схема с кредити от чужбина. Мошеници примамват в интернет потърпевшите, като се представят за служители на несъществуващи банки. Предлагат им бързи заеми с ниски лихви.

Парите се отпускат от френска банка в цял свят – поне според обявата. Илия Борисов от чирпанското село Свобода кандидатства, за да погаси стари задължения. След два дни получава имейл, че е одобрен. Само срещу лична карта, без да доказва доходи. Той очаква да му преведат обещания кредит от 30 000 лв. 

Преди това обаче трябва да плати такса, с която трябва да се платят трансферите. Става въпрос за 724 лв. Получава второ съобщение, че трябва да плати още веднъж тази сума, за да получи трансфера си. Следва още съобщения за още два такива превода. Искат и пари за застраховка на кредита.

Илия ги превежда по сметка на жена от Украйна, но не получава и стотинка от обещаните 30 000 лв. Така два месеца, докато разбира, че е станал жертва на измама и че френската банка всъщност не е банка, а схема за измама. От октомври до ноември той е превел 3600 лв. Все още Илия не е подал жалба в полицията, но смята да потърси правата си, разкри Нова телевизия.

https://frognews.bg/novini/poredna-izmama-krediti-predlagat-barzi-zaemi-niski-lihvi.html

Предишна статия

ХИСАРЯ СЕ СЪБУДИ…

Следваща статия

Други интересни