Аплодират на крака българската Тоска Соня Йончева в Метрополитън опера!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

 Българското сопрано Соня Йончева получи бурни овации в Метрополитън опера за представянето си в “Тоска”.

 След като преживя безпрецедентни катаклизми с актьорския състав новата постановка на Метрополитън опера в Ню Йорк получава бурни овации от станала на крака публика за разкошното даване на нов живот на „Тоска” – приказката на Пучини за любов, политика, власт и измама. 

Премиерата беше в новогодишната нощ, а в събота спектакълът ще бъде вече в целия свят благодарение на прожекциите в киносалони като част от инициативата на Мет “Live in HD”. 

Сред публиката преди спектакъл се чува необичайно жужене, защото новата продукция представя в главните роли две звезди, които досега не са били на тази сцена – българското сопрано Соня Йончева и италианския тенор Виторио Григоло. 

Йончева каза, че не е имала търпение да сложи свой отпечатък в главната роля, защото често я представят като оперна дива, която е надменна и темпераментна. 

„Винаги съм смятала, че Тоска е различен човек. Тя не е арогантна дива, не е нарцистична”, каза Йончева за АФП. 

„Всъщност вярвам, че тя е точно обратното. Тя е човек, който наистина обича и ревнува, защото чувства тази страст към Марио”. Нейният подход към спиращата дъха ария “Vissi d’arte”, понякога изпълнявана на колене, не е превзет. 

„За мен, това е момент на размисъл”, казва Йончева. „В този напълно интимен момент Тоска пее за себе си и за Бога без да преувеличава нищо”. 

Станалата на крака публика показва, че изчистеният подход на Йончева намира отзвук у зрителите, които може да виждат не само закачливия флирт на Тоска с любовника й Марио Каварадоси, а и паралели с днешното движение “Me Too” на жертви на сексуално насилие, тъй като героинята се бори и успява да убие злодея Скарпиа, който й е посегнал. 

„Това е една от ролите, при които изпълнителят следва героя, но трябва същевременно да представи и себе си и по този начин Тоска става една съвременна Тоска”, каза диригентът Еманюел Вийом. 

„Йончева е по-съвременна певица и по-съвременна дива”, изтъква Вийом. /АФП

Прочети още на:                               http://www.bgnes.com/laifstail/muzika/4563755/

Предишна статия

ЩЕ СИ ОТИДЕ ЛИ ОТ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ИНЖ. ГАНЕВА?

Следваща статия

КОЙ СПИРА ИНВЕСТИЦИИИТЕ В ОБЩИНА ХИСАРЯ?

Други интересни