Методи Андреев: Срамувам се от ласкателствата на Юнкер…

Автор: Няма коментари Сподели:

Методи АндреевИзточник: БГНЕС

Скандалът около Истанбулската конвенция е опит да се отклони вниманието от огромната корупция. Ето пресен пример за корупция – системата БАЦИС. Пробиването й няма как да стане без някой от управляващите да е казал как може да стане, това заяви в интервю за Фрог нюз бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев.

– Г-н Андреев, БСП получиха упреци от ГЕРБ, че вотът им на недоверие е на тема корупция. В същото време излезе нов доклад на ЕП, в който България е представена като корумпирана страна.  Откъде идва това самочувствие на управляващите, че всичко е розово в страната? 

– Темата на вота на недоверие показва обединителната същност на двете враждуващи политически групировки – БСП и ГЕРБ.  Този вот ще бъде проверка за това кой по-добре е усвоил корупцията в България. 

В България нищо не можем да научим, ако две престъпни групировки не се сбият. От този вот очакваме да научим онова, което не се знае за ГЕРБ и онова, което не се знае за БСП – флагманът на българската корупция. БСП създадоха групировките навремето, те протежираха финансовите връзки и канали на бившата ДС. ГЕРБ като верни последователи на БКП доразвиха творчески темата с корупцията, прехвърлиха я на едно по-високо ниво и я превърнаха в държавна политика. 

Като гледах Жан-Клод Юнкер как ласкае премиера Борисов ме хвана срам, че Юнкер председателства ЕК. Не мога да разбера как със своето старческо зрение видя успехи с борбата с корупцията. Може би е пил една българска известна алкохолна напитка „Мека топлина”, позната със своите халюциногенни свойства. Вероятно е получил халюцинации и е видял, че липсва корупция. Беше унизително за мен да чуя, че в България се виждат успехи в борбата с корупцията. 

Меркел обаче не се поддаде на байганьовските подканяния на Борисов да го похвали. Тя не му ръкопляскаше. Говореше за спазване на определени принципи, на определен ред. През миналата година германският посланик емоционално и недипломатично ни заяви: „Вие много добре знаете какво трябва да направите, за да влезете в Шенген”. Това, което казва Меркел, е продължение от казаното на германския дипломат.

Управляващите много добре знаят защо няма да станем членове на Шенген – ние сме умален модел на Путинова Русия, в която има държавна корупция. Има и олигархия, която владее държавата и управлява чрез управляващите, която има неразкрити политически и икономически убийства с цел завладяване на бизнес територии. Държава, която създава несигурност, не може да бъде пусната в Шенген. 

– Има ли нещо общо с олигархията поканата на шефа на руското разузнаване Сергей Наришкин? 

– Поканата на шефа на руското разузнаване Сергей Наришкин носи политически подтекст. За пореден път се демонстрира уважение към Русия на Путин и най-близкото му обкръжение. Когато се обсъждаше дали трябва да се покани Путин у нас на 3 март, Атлантическият съвет в България излезе с предложение да поканим президента на Украйна, тъй като в руската армия, освободила България, е имала украински войници. В руската армия е имало и финландски войници, това означава, че трябва да поканим финландски политици, имало е латвийски войници… Ако не изопачаваме историята, би трябвало да поканим президентите и премиерите на всички държави, участвали в нашето Освобождение. 

След смъртта на Луканов се разрази битка кой да представлява руския интерес и Румен Петков бе един от хората, които се включиха в нея. Не би трябвало Наришкин да е човекът, който да покани бившият вътрешен министър. Поканата му е с двойно дъно. Румен Петков агресивно лобира за имперските енергийни проекти. Най-вероятно поканата е и от името на Георги Първанов. Двамата правят демонстрация на „братската” дружба между българската ДС и наследниците на специалните служби на някогашнияCССР. Времената се сменят, политиката също, но нашата дружба и сътрудничество остават нерушими.

– Нагорещиха се страстите и по отношение на Истанбулската конвенция. Трябва ли да бъде приета? 

– Нашето общество е силно разложено. Достигнало е до точката, в която уронва авторитета на думата морал, щом заговори за нея. С Истанбулската конвенция Путиновият режим се проявява в България. Новата политическа парадигма в Русия стъпва на православния консерватизъм, а той е антипод на Истанбулската конвенция. Да видим дали европейската инициатива за половете ще успее да се наложи у нас. Да си зададем и въпроса защо не е приета в Америка, Канада, Англия. Аз съм сигурен, че противниците на Конвенцията са готови да направят всичко, за да се докажат пред господаря Кремъл. Това е опит в България да се демонстрира новата путинска линия – панславизъм и радикален православен консерватизъм. Освен това скандалът около Истанбулската конвенция е опит да се отклони вниманието от огромната корупция. Ето пресен пример за корупция  – системата БАЦИС. Пробиването на системата няма как да стане без някой от управляващите да е казал как може да стане тази гяволия. 

Интервю на Даниела Николова

https://frognews.bg/inteviu/metodi-andreev-sram-laskatelstvata-iunker-balgariia.html

Предишна статия

Одобрени са нови 25 местни инициативни групи по подмярка 19.2 от ПРСР 2014 – 2020 г.

Следваща статия

Ако се чудиш какво да кажеш – кажи истината!!!

Други интересни