…корупция, фалшив закон за корупция, унищожаване на българската природа!

Автор: Няма коментари Сподели:

Проф. МинековИзточник: БГНЕС

Евродокладът на Зелените в ЕП и равносметката на президента Румен Радев за изминалата година звучат по сходен начин. Наричат нещата с истинските имена – корупция, фалшив закон за корупция, унищожаване на българската природа. Това заяви пред Фрог нюз проф. Велислав Минеков.

Не е нужно да сте зелен парламентарист, за да се разходите по родното Черноморие и да видите, че то е бетонирано изцяло, не е нужно да сте пак зелен парламентарист, за да се разходите в горите и да видите безобразната сеч.

 Най-сетне президентът излезе с ясна позиция, което за мен е изненадващо. За него няма истинска демокрация, няма действаща парламентарна република. Говори за атрофиралия парламент, който се е превърнал в нотариат за подписване на закони. 

Президентът ни подсети за корупцията. Отвори темата за КТБ, за която управляващите и дума не казват. Посече новия закон за корупцията, който е безобразие. Основното безобразие в него е, че този, който сигнализира за корупция, може да бъде осъден от тези, които са се почувствали обвинени. Как тогава някой ще заведе дело за корупция?!

 51% от българите смятат, че корупцията е нормално явление. Тези хора показват типичната българска душевност – тя се е примирявала с османлъка, с диктатурата. Преди демокрацията живеехме в обществото на лъжата и се надпреварвахме да лъжем. 

Имаше два вида действителност – една отвън, където трябваше задължително да лъжем и друга, която беше между приятели и семейството. Този навик да лъжеш е трудно изкореним. Днес сякаш сме се върнали в годините преди 1980 г., дори наближаваме времето на Вълко Червенков.

 Какво работи в държавата? Имаме полицейски щат, който не го усещаме да работи, здравеопазване, което е в пълна нищета, образование, което крета. Борисов не носи отговорност за това, измисля си разни неща и вярва в тях. 

https://frognews.bg/novini/prof-minekov-frog-vrashtame-vav-vremeto-valko-chervenkov.html

Предишна статия

БОЕЦ внесе сигнал срещу Пеевски в новото антикорупционно звено…

Следваща статия

СЪВЕТНИЦИТЕ НЕ ПРИЕХА БЮДЖЕТ НА ОБЩИНА ХИСАРЯ

Други интересни