Борисова България през 2018 г. според Кремълския оракул

Автор: Няма коментари Сподели:

Гадатели, врачки, оракули и политолози почват прогнозите си с това, че идва годината на Жълтото земно куче. Към Кучето прибавят международното положение и от микса вадят някакви общи приказки за бъдещето. Повечето са такива, които да не дразнят властта.

Действителността е друга. През последните 74 години миналото, настоящето и бъдещето на страната ни са се формирали не по китайския, календара на маите, дори не по прабългарския календар, а по звездите на Кремъл. Традицията се спазва и до днес, но не заради общото между двата народа – българския и руския, а заради здравите милиционерско-мафиотски връзки, избуяли в репресивния модел, управляващ ни в момента. 

Затова, скъпи сънародници, които останахме тук, а не заминахме там, трябва да сме наясно, че и следващата година е много вероятно да мине под знака на Кремълския оракул. А че той е заинтересован какво ще става тук – няма никакво съмнение. 

Дори само печалбите на ЛУКойл, които минават през Швейцария на път за Москва (тук не се отчитат такива), наливането на нови милиони в имагинерния проект АЕЦ-Белене, искането да и върнем парите налети в проваления проект Бургас – Александруполис и ремонта на овехтелите ни бойни самолети, са достатъчен аргумент Там да мислят за Тук, като за Там.

Затова да оставим на мира Жълтото земно куче и мъглявите изказвания на политиците ни за близкото бъдеще и да се приземим, както съветваше Тодор Живков.

Има неща, които със сигурност ще се случат през 2018 г. и те са: 

1. Управляващата коалиция – ГЕРБ, Обединени патриоти + ДПС (в сянка или задкулисно, както искате го наречете) ще продължи да налива пари в проекти с руско участие, независимо от експертизите. Това означава, че учените в БАН ще пишат нови доклади за АЕЦ-Белене, докато се паснат на договорките на Борисов с Путин. Заплатите и през следващата година ще зависят от това. 

2. „Атака“ ще продължи да е бек вокал на Йосиф Кобзон. Главната й задача обаче ще е да изпълнява договореното с ДПС. Както казва руският колега Алекс Турин: Ако не си успял да си избереш приятели по вкус и цвят, пробвай по линия на парите

3. Красимир Каракачанов ще продължи своята „патриотична“ идея да ремонтира бойните ни самолети в Русия. След самолетите – танковете, след тях – радиостанциите и т.н. до пълното възстановяване на Варшавския договор.   

4. Борисов ще продължи да убеждава ЕС, че санкциите срещу Русия са неефективни, че сме твърдо за НАТО, но ще ремонтираме самолетите в Русия, че Русия не ни е враг, но ако стане патаклама, ще сме част о НАТО. Такова говорене може да е политически буламач, но благодарение на него Борисов кара тунингования москвич вече тринайсета година. 

5. Внимание! Борисов, Цветанов и калинките-изстребители от ГЕРБ ще продължат атаките и бомбардировките срещу президента Радев.Защото: Борисов никога няма да преглътне унижението от победата на Радев на президентските избори, нито ще се примири с наличието на втори център на влияние. 

6. Думата „импийчмънт“ ще заеме тряйно място в публичното простанство. Самото Президентство е резервният вариант на Борисов, ако реши да абдикира от оперативната власт. Шансовете за това са големи, тъй като и простотиите в управлението са огромни. ГЕРБ се срива. Процесът ще продължи и ще достигне критична скорост през 2018 г. Но ще трябва да пребори Радев, което може да се окаже фатално. За Борисов.

И по тази тема през 2018 г. ще се намеси Кремъл. ДПС ще активира подкрепата си за ГЕРБ и Борисов. 

7. Кремъл няма да подкрепи БСП, защото дори най-малката крачка в посока на борба с корупцията, не е удобна за Москва. Внешторгбанк има да взима пари от Пеевски, а ако социалистите вземат властта, това не е гарантирано. Не че са против, но може нещо да се обърка.

Като споменах БСП… Прокремълските (не проруските) сили ще засилят атаките срещу Корнелия Нинова. Авангапд ще е Георги Гергов, който ще активира скритите топли връзки с обръчи от ГЕРБ, ДПС и главния прокурор. 

8. През цялата 2018 г. Борисов, Цветанов и Цацаров ще продължат да убеждават САЩ, ЕС и НАТО, че сме верни съюзници, след което ще докладват за срещите и разговорите си с тях на Кремъл. 

9. Вече няколко телевизии започнаха, а през 2018 г. напълно ще заприличат на съветската петъчна програма отпреди 30 години. Но ще е всекидневна. Не че от безбройните повторения на някои американски филми не ни се повръща, де… А и „по-добре руски филми, отколкото турски сериали“ също работи. 

10. Социалистите и през 2018 г. ще се съберат на Бузлуджа. Някои от тях ще бъдат и на яз. Копринка, където ще попият водка и бира, ще хапнат шашлыки, ще попеят „Смело товарищи в ногу“ и „Калинка-малинка“ (написана от украинеца Петро Порошенко…). И на двете места ще се говори, че истината за Сталин е изопачена и че СИВ бе върхът на сладоледа. 

11. Президентът Владимир Путин няма да дойде на 3 март за 140-годишнината от Освобождението, защото ще е зает с други, по-важни неща. Ще дойде, когато му е удобно. 

12. На 3 март Борисов ще бъде на Шипка, а Радев пред „Св. Ал. Невски“. Или обратното

13. Говорителката на руското външно Мария Захарова ще ни вкара в нови „филми“ като този за Червената армия, която спасила българските евреи, и на Путин за българската азбука с македонски произход… Ще възникнат спорове, но накрая ще простим на Дядо Иван. 

Вероятно някои ще репликират тази прогноза в полза, да речем на САЩ. Не са малко българите, които смятат, че политиците ни слушат и изпълняват повелите на Вашингтон и Белия дом. Това обаче е мит, плод на кибервойната, водена от Кремъл. Ама кой да ти каже… 

1. България е член на НАТО, организация, в която доминира САЩ. Именно американският президет Доналд Тръмп отсече, че е крайно време страни, които не си плащат навреме лептата в блока, да го направят. Също и да модернизират армията си, за да е в синхрон с останалите съюзници.

Не само, че не сме се трогнали от заканите на Тръмп, но и решихме да ремонтираме самолетите си в Русия. Дори може да купим нови оттам. 

2. В годишния доклад на Държавния департамент на САЩ се подчертава, че в България корупцията е обхванала всички етажи на властта, свободата на словото е застрашена, липсват каквито й да било реформи в съдебната система. Някой да се е трогнал от тези констатации? Да си е мръднал пръста? 

3. Борисов заяви, че ще строи Втора атомна, но не обели и дума за американски инвеститори, а само за руски

4. Тръмп обяви, че САЩ признава Йерусалим за столица на Израел. Позицията на кабинета „Борисов 3“ е, че това е грешно решение.Какво от това, че се пъчим как сме спасили 50 000 евреи от Холокоста и че в Израел има силно българско лоби. 

5. През 2018 г. се очаква развитие и резултат от разследването по закона „Магнитски“. Разследват се главният прокурор Сотир Цацаров и депутатът от ДПС Делян Пеевски за корупционни практики при фалирането на КТБ. Като се има предвид колко близки са и двамата на Борисов, няма как САЩ да бъдат „братска страна“ в неговите очи. Те ще ни вадят кирливите ризи, пък ние ще ги обичаме, хайде де… Чичо Сам да го има предвид. 

6. И през 2018 г. тези, които напускат България – по 40 000 средно годишно – ще поемат към САЩ, Канада, Великобритания и Западна Европа а не към Русия, Киргизстан и Узбекистан. Техни родители и баби обаче ще се радват на Путин като на Брежнев… 

През 2018 г. здравеопазавнето и образованието ще са приоритетни, но ще сме последни по тяхната реализация не само в Европа.

Европредседателството ще бъде отчетено като „златна страница“ в българската история, а истината ще е съвсем друга.

И през 2018 г. ще продължим да сме най-бедните и най-болните в ЕС. 

И през 2018 г. Борисов, Цветанов, Цацаров и Пеевски ще ни водят – ясно накъде, а указания ще им дава прокурорът на Русия Юрий Чайка и други като него. Сталиновият модел на управление все повече ще закрива слънцето над главите ни, за да изгрее едно друго слънце – във властта. 

Обръщам се към нормалните българи: не унивайте – винаги има шанс за чудеса. 

Понякога изненадите са приятни само защото са неприятни за властта. 

                                                                                            Огнян Стефанов

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/borisova-balgariia-prez-2018-spored-kremalskiia-orakul.html

Предишна статия

“Жандарм в Нью Йорке” Луи де Фюнес

Следваща статия

НЕМСКИЯТ „ДИ ЦАЙТ“ ЗА БЪЛГАРИЯ: „КОРУМПИРАНИ, НО УДОБНИ“

Други интересни