Не бъди егоист, а алтруист!

Автор: Няма коментари Сподели:

Вместо да плюете целодневно и да пълните ефира с безпредметно празнодумство, нелепи и обидни коментари, хайде да вземете да си ограничите обилните обеди и вечери, безхаберното живуркане от ден до пладне и да се организирате да свършите нещо за Родината си, не само за себе си и персоналния си интерес!

Ако ти духа и ти е студено, уважаеми мрънкачо, антибългарино, вземи стани и затвори прозореца. Ама стани, де! Вдигни си онова нещо отзад и направи една полезна и градивна стъпка не само за себе си и личния си интерес, а за останалите около теб, за държавата, за Родината и децата й. И на други също им духа, става голямо течение, ама ги мързи не да станат, мързи ги дори да гледат! Чакат някой друг да им свърши работата. Еее, няма кой да Ви свърши наготово нищо. Онези жертвоготовните измряха заради нас, някои изобщо не разбраха, други не могат да вдянат, а и минимален жест на признателност се чини, че няма.

Некомфортно е днес за едни особняци – лентяи, зная. Свърши времето, в което се лежеше безгрижно и чакахте в купанките на всеки да се разлива по равно, а отгоре други усвояваха цели столове за хранене. Същите, които днес Ви спират капка по капка системата за жизнено съществуване. Стани и затвори прозореца, мрънкачо, че около теб има и други хора! Заради сериозното течение и те, заедно с теб, ще заплатят една торба пари на аптеките и лекарите за диагностициране на тежки простудни заболявания. Покрай тях, мафията в бели престилки ще Ви зачеркне изцяло с още 9-10 новооткрити заболявания.

Направи го качествено, мрънкачо! Вдигни си телесата, направи усилие не само за собствения си кеф, ежедневно удоволствие и целеустремено препълване на търбуха до пръсване, а извърши едно прецизно дело за бъдещето на България, нашата Родина. Тя не е виновна, че ти спа, яде и кра! Тя не е виновна, че ти, мрънкачо и хитрецо, не влезна в правия път и дори не пожела. Тя не е виновна, че смисълът на оцеляването на безхаберниците е лустросаната функция на правото черво. Тя, Родината, не е виновна, че се конкурира с държави, в които живее и функционира единен НАРОД! Буден, отговорен, работлив и деен народ! Народ, който знае, че поради скъсяване дължината на човешкия живот, средно около 60-70 години, има толкова малко време да изпълни предназначението си, да поставя фундаменти – да гради сигурност, растеж, развитие и неограничени хоризонти за следващите поколения, за да има НАРОД!

Ограничи се от частица от комфорта си и вложи енергията си не само за лапане и диво потребление, а за едно по-смислено и надеждно бъдеще на останалите! Не бъди егоист, а алтруист!

Хайде със здраве!
                                         Ваша Цвета                                   https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

Затова и намаляват сигналите и жалбите – гражданите не вярват на полицията, съответно не вярват на държавата, че може да ги защити!

Следваща статия

А вы знали, что и медведи так шустро по скалам лазают?

Други интересни