Нека благодарим на Бога, че ни изпраща своя син и България да бъде в светлина

Автор: Няма коментари Сподели:

Патриарх Неофит: Нека благодарим на Бога, че ни изпраща своя син и България да бъде в светлина 

Нека благодарим на Бога, че ни изпраща своя син и България да бъде в светлина. Това заяви Негово Светейшество Българският патриарх Неофит пред журналисти преди да оглави Празничната служба за Бъдни вечер, предаде репортер на БГНЕС. 

Нека се радваме на този хубав празник! Нека благодарим на Бога, че ни изпраща своя син, за да следваме истинската светлина. България в светлина. За много години, пожела на българския народ патриарх Неофит.

 Негово Светейшество патриарх Неофит оглави Празничната служба за Бъдни вечер в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ в съслужение с архиереи на БПЦ. Десетки миряни дойдоха в храм-паметника „Св. Александър Невски” на Бъдни вечер преди да заемат местата си на празничната семейна трапеза. 

Хората запалиха свещ и се помолиха за здраве и благоденствие за себе си и за близките си, докато патриарх Неофит водеше вечерната богослужба. По време на словото си пред вярващите патриархът призова да отворим душите и сърцата си за Спасителя. 

„Нека днес раждащият се младенец бъде с всички нас, с цялото българско общество. Благословена да бъде и днешната празнична трапеза, събрани около, която всички заедно да посрещнем Господ“, заяви още патриарх Неофит.

Прочети още на:      http://www.bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4557256/

Предишна статия

Топли празнични дни, преди Нова година ще има валежи.

Следваща статия

…БЕЗПОЩАДНАТА ИСТИНА КАК СИМБИОЗАТА ГО ДАДЕ КУРБАН!

Други интересни