Топли празнични дни, преди Нова година ще има валежи.

Автор: Няма коментари Сподели:

Празничните дни покрай Коледа ще бъдат приятно топли и предимно слънчеви, за Нова година времето ще бъде по-меко от миналата година, но ще има валежи около 30 декември, предаде репортер на БГНЕС. 

На 24 декември навсякъде в страната максималните температури ще бъдат положителни – между 5 и 11 градуса, като около 5-6 градуса ще бъде в Западна и Североизточна България, а по-топло ще бъде в Централна и Източна България. Валежи не се очакват. 

Навръх Коледа – 25 декември, още ще се затопли, като дневните температури се очаква да достигнат на места до 15 градуса в Северна и Южна България, за София около 10 градуса. През деня ще бъде и слънчево над цялата страна, само в Западна България ще има разкъсана облачност. 

На втория ден от Коледа – 26 декември, отново ще бъде предимно слънчево и топло за края на декември, с минимални температури около 1 градус и максимални между 8 и 13 градуса.
 

Image title

На втория ден от Коледа – 26 декември, отново ще бъде предимно слънчево и топло за края на декември. 

На 27 декември – Стефановден, съществена промяна на времето не се очаква. Ще бъде слънчево, без валежи, с дневни температури от 7 до 13 градуса, за София около 10 градуса. 

В двата работни дни – 28 и 29 декември, ще има разкъсана облачност, като температурите остават без съществена промяна, но ще започнат валежи от дъжд, които ще са по-съществени през втория ден и предимно в Централна и Източна България. Максималните температури ще бъдат между 8 и 12 градуса.

На 27 декември – Стефановден, съществена промяна на времето не се очаква. 

Image title

На 30 декември ще бъде облачно, с валежи от дъжд и мокър сняг в Централна и Източна България, дневните температури ще се понижат и ще бъдат между 4 и 8 градуса. 

В Новогодишната нощ навсякъде валежите ще спрат, минималните температури ще бъдат между минус 2 и 1 градус над нулата. Времето ще бъде меко в сравнение с Новогодишната нощ на 2017 г., когато температурите бяха в порядъка на минус 15 градуса. 

На 1 януари 2018 г. ще бъде слънчево, без валежи, с дневни температури около 5-7 градуса над нулата. 

Прочети още на:http://www.bgnes.com/laifstail/liubopitno/4557208/

Предишна статия

Самопризнанията на Борисов

Следваща статия

Нека благодарим на Бога, че ни изпраща своя син и България да бъде в светлина

Други интересни