Прокуратурата изфабрикува обвинение и на адвоката на Цв. Василев

Автор: Няма коментари Сподели:

Цветан Василев

Прокуратурата повдигна обвинение на адвоката на банкера Цветан Василев. Това става ясно от Отворено писмо на адв Лазар Карадалиев до медиите, озаглавено: ”Или живеем ли във държавата на „ОБВИНЯЕМИТЕ“”. Това става малко, след като държавното обвинение изфабрикува обвинения срещу съпругата и дъщерята на Василев. Стигна се до там, че двете жени бяха обявени за издирване от ”Интерпол”, така както се търсят най-опасните терористи.

„Поредната поръчка, която прокуратурата прие да изпълни е насочена към мен, като последица от моите действия в защита на ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ. В качеството си на защитник, многократно съм депозирал сигнали срещу прокурор Ив.Гешев, за нарушаване презумпцията за невиновност и осуетяване на възможността  за провеждане на  справедлив процес срещу клиента ми. Последния сигнал депозирах и срещу Главния Прокурор  С.Цацаров, във връзка с недопустимото разгласяване на факти  на електронната страница на прокуратурата, преди съдебната фаза на процеса”, се казва в писмото.

 Лазар Карадалиев смята, че прокуратурата го е погнала точно по тези причини. „ Явно провокираха представителите на обвинението да задвижат цялата държавна машина  срещу мен, както са го правили срещу много други представители на бизнеса и политическите опоненти. Първото действие предприето срещу мен е  повдигането на абсурдно обвинение по дело, по което съм имал качеството на защитник, пише защитникът. Той е убеден, че с действията си прокуратурата е прекрачила всички граници и той ще потърси справедливост в чужбина.

 „Глобалният закон „Магнитски“ е приет  във връзка с незаконните действията предприети срещу адвокат Магнитски, защитникът на Бил Браудър, от руските власти.  Такова е и поведението на българската прокуратура, атакувайки ме, чрез повдигане на  едно безпочвено обвинение”, допълва той. Карадалиев е убеден, че това се прави, за да може главният прокурор Сотир Цацаров да има основание да каже стандарната реплика: „Това лице е обвиняемо, няма да коментирам думите му“.

 В края на писмото адвокатът още веднъж отбелязва, че има волята и куража да отстоява правото си. Той пише: „Както е казал Сталин „Има човек, има проблем“. При тази Сталинистка прокуратура, съм наясно с всички негативни последствия които  ще рефлектират върху мен, но няма да мълча и безгласно да приема потъпкването на европейските ценности, конституционните права и основното право, което всеки български гражданин има, а именно правото на защита”.

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/prokuraturata-povdigna-obvinenie-advokata-tsvetan-vasilev.html

Предишна статия

Путин иска да колонизира България и други съседни държави

Следваща статия

Борисов слага на дузпата видни гербаджии след Делян Добрев

Други интересни