Борисов слага на дузпата видни гербаджии след Делян Добрев

Автор: Няма коментари Сподели:

Задават се нови дузпи…Източник: БГНЕС

Цял списък с кадри, които с гафовете си вдигат завесата пред управлението и трябва да бъдат отстранени лежи на бюрото на премиера Бойко Борисов. Депутатът и бивш министър Делян Добрев вече подаде оставка.

Преди да стори това обаче, Борисов вече е бил споделил на Цветан Цветанов, че трябва да се освободят от Добрев заради скандалите в Хасково. Самият Цветанов отбелязъл, че партията е изпаднала в това положение, защото той бил изолиран от местните структури в района. 

Това споделиха пред Фрог нюз хора от ГЕРБ, които са омерзени от случващото се в партията и управлението. Силно смутени били и от корупционните схеми, които гърмят на различни места в страната. Споделят също, че голяма част от шумната подкрепа за Делян Добрев е лицемерна. Ако Борисов каже, че Добрев наистина е виновен, тутакси ще се отметнат.

Списъкът (непълен и предполагаем, казан ни от активисти на ГЕРБ):

–         Делян Добрев, депутат, бивш министър, областен лидер на ГЕРБ в Хасково.

–         Министърът на икономиката Емил Караниколов, (номинация на Атака, но човек на Пеевски). Той е на дузпата заради неадекватното си поведение по скандала с „Дунарит“ и „Емко“, както и заради явните му обвързаности с Делян Пеевски. 

–         Десислава Атанасова, депутат, бивш министър на здравеопазването. Тя щяла да е следваща мишена на опозицията заради съмнения за корупция в бизнеса на съпруга й, както и заради обратния ефект. Ръководството на ГЕРБ пък има претенции към неадекватната й защита на проектозакона за борба с корупцията.

–         Кметът на Хасково Добри Беливанов – Бай Добри, заради скандалите с назначенията в общината и съмнения за финансови обвързаности.

–         Лиляна Павлова, министър за българското председателство на Европейския съвет. Заради скандалите около НДК и конфликта с Мирослав Боршош, както и за неудачите и провалите в подготовката на председателството. Ще бъде помолена да се оттегли след края на председателството.

–         Красимир Николов, зам.-областен на Добрич. Плюс още трима от ръководството, чиито имена са замесени в рекет и изнудване на бизнесмени, продължаващи след смяната на ръководството заради Суджукгейт.

 Говори се за още десетина видни гербаджии и назначени от Борисов и Цветанов шефове на комисии, агенции и на високи длъжности в МВР и ДАНС, които ще се разделят с властта и партийните позиции, но засега се изчаква, за да не повлече лавината кабинета „Борисов 3“. 

Цецка Цачева била дежурния “бушон“, който да бъде жертван при нови критики за отсъствие на реформи в правосъдната система. И без това била сред най-мразените министри в кабинета, според последното проучване на Алфа рисърч.

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/borisov-slaga-duzpata-vidni-gerbadjii-sled-delian-dobrev.html

Предишна статия

Прокуратурата изфабрикува обвинение и на адвоката на Цв. Василев

Следваща статия

Доналд Тръмп окачестви стрелбата в град Лас Вегас като „акт на абсолютното зло”

Други интересни