Ето кои убиват „Дунарит” и „Емко” заради руски и мафиотски интереси…

Автор: Няма коментари Сподели:

Те остават на улицата…

Както се очакваше министърът на икономиката Емил Караниколов излъга за пореден път. Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия не върна лиценза на оръжейните предприятия „Дунарит” и „Емко”.

Междувременно премиерът Борисов също излъга, че няма нищо общо с Делян Пеевски и че Пеевски няма интерес към „Дунарит” и въобще в оръжейната промишленост. Така той се опита да прикрие криминалните атаки, в които участват държавни институции и прокуратурата срещу частния бизнес.

 Опитите на държавата и на „неизвестни” фирми и лица да заграбят печеливш оръжеен бизнес продължават и са все по-брутални.

Все повече се налага версията, че заради неуредени сметки с руски кръгове от оръжейния и банковия бизнес Пеевски опитва да компенсира с ликвидацията на „Дунарит” и „Емко”. Ако успее, ще подари тяхната ниша в международния пазар на военна продукция за руски фирми.  

 Борисов в интервю по бТВ излъга, че възхода на оръжейното производство у нас се дължи на неговото управление. Излъга също, че той е спасил ВМЗ – Сопот, когато заводите били в колапс и нямало пари за заплати. Съживяването на военното произвоство е следствие от нестихващите конфликти в Близкия изток, войната в Сирия, както и войната, която се води в Ирак, в някои части на Африка и дори Афганистан и Украйна. Властите в България нямат никаква заслуга за кризите в международен мащаб, освен че няколко пъти българско оръжие е засечено в бойни части на Ислямска държава, т.е. на признатите за терористи и автори на атентати в Европа и по света.

 Ето кои са убийците на българския оръжеен бизнес:

 Бойко Методиев Борисов, премиер. Произлязъл от средите на СИК – силова групировка от началото на прехода, напуснал пожарната, защото отказал да се деполитизира и останал член на БКП, собственик на охранителна фирма, известен като агент „Буда”, предложен и назначен за главен секретар на МВР от Ахмед Доган, ген. Бриго Аспарухов и Симеон Сакскобургготски. 

За него банкерът Цветан Василев твърди, че е платил над 200 000 000 ”такса спокойствие” и е прехвърлил на лица, посочени от Борисов активи от различни свои фирми, включително и „Дунарит”. Борисов печели изборите през последните 10 години и е трети мандат министър-председател.

 Емил Любенов Караниколов, икономически министър от квотата на партия „Атака”. Съпредседател на Междуведоствения съвет по отбранителна индустрия. 

Завършил право в УНСС на 21 години. Твърди, че това е възможно, но много юристи са категорични, че няма как да стане, тъй като срокът на обучение е 6 години, а има и задължителен стаж в следствието, прокуратурата или съда. Малка подробност: бащата на Караниколов – проф. Любен Караниколов е бил декан на юридическия факулттет, преподавател и днес в УНСС. Там преподавал от известно време и най-довереният адвокат на Делян Пеевски – Александър Ангелов. Министър Караниколов пък е считан за също тъй близък на Пеевски, защото в битността си на шеф на Агенцията по приватизация обслужва със скоростта на светлината всички начинания и придобивания на олигарха от ДПС. Булгартабак, например. Също и придобиването на Дипломатическия клуб от трима невръстни младежи от Стара агора, които нямат грам опит в бизнеса нито финансов ресурс. Зад тях също наднича Пеевски. Именно Пеевски уговарил Волен Сидеров да номинира Караниколов за икономически министър.

 Красимир Дончев Каракачанов, вице-премиер, военен министър. Съпредседател на Междуведоствения съвет по отбранителна индустрия. Председател на ВМРО. Агент на Държавна сигурност и по-точно на Шесто управление, считано за политическата полиция на комунистическия режим. Работил е под псевдонимите „Дончо” и „Иван”. 

Изразявал положителното си отношение към работата на ДС. Според прокурора Иван Гешев, Каракачанов е бил сред честите гости на банкера Цветан Василев и получавал пари от него под формата на космически хонорари за някакво предаване по ТВ-7. Не е тайна също, че Каракачанов и ВМРО са били финансово подпомогнати от фирми до Василев по време на изборите за европарламент, когато като верни партньори на Николай Бареков успяха да вкарат Ангел Джамбазки в ЕП в Брюксел, където се поддвизава и досега.

 О.р. ген. Аню Запрянов Ангелов, съветник на премиера Бойко Борисов. Секретар на Междумедомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките. Бивш военен министър. Известен с прякора Аню Ньойски, заради съкращенията, които извършва във въоръжените сили и родовете войски. Той, разбира се, отрича. Завършил Военната академия на Генералния щаб на Съветската армия в Москва.

 Делян Славчев Пеевски, депутат от ДПС, милионер, бизнесмен с неясен бизнес. Считан за партньор на Бойко Борисов. Назначението му за председател на ДАНС предизвика едни от най-масовите протасти в страната в периода на прехода.

И “Емко”, и “Дунарит” отчитат солиден ръст и инвестиции в производствени мощности от ново поколение. Силните резултати са обяснението за апетитите към “Дунарит”. Само през 2017 г. предприятието има 10% ръст на приходите. Така двете компании с производствени площадки в Русе, Трявна, Монтана и Белица и общо над 2000 служители се управляват като една група. Според експерти зад фирмите-фантоми: “Виафот инвестмънт България” и “Дипи” ЕООД стои именно Пеевски. Самият премиер в интервюто си по бТВ заяви, че не знаел кой стои зад фирмите и не го интересува. Не искал да знае и кой е собственик на „Дунарит”. Емилиян Геберев е и той отлично знае, защото това му е докладвано многократно от Караниколов, ДАНС, МВР, Пеевски и пр.

Изводите

„Дунарит” и „Емко” трябва да бъдат заграбени или унищожени! По същата схема като КТБ. От същите хора. В интерес на мафиотско-олигархичния кръг на Пеевски и на руски бизнес кръгове. Никакви твърдения на Борисов и Караниколов, че се защитават държавни фирми и служителите от военните предприятия не могат да прикрият „мократа поръчка” и антибългарския характер на действията през последните месеци. Тези действия са антидържавни, криминални и са против обществения интерес. Хиляди остават на улицата. България губи милиони. 

                                                                                                                       Митко В. Богданов

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/eto-koi-ubivat-dunarit-emko-zaradi-ruski-mafiotski-interesi.html

Предишна статия

Люба Кулезич: Цацата да мисли какво ще стане с нея, когато Чайката отлети…

Следваща статия

Посещението на Чайка ни изхвърли окончателно от Шенген…

Други интересни