Посещението на Чайка ни изхвърли окончателно от Шенген…

Автор: Няма коментари Сподели:

Руската прокуратура е единствената военизирана в света, нашата външно не е, но следва руския модел. Това каза Бойко Атанасов пред BIT ТВ.

Според Момчил Дойчев посещението на руския главен прокурор Чайка е лош сигнал към Европа.”Не е възможно Чайка да е в България и България да бъде приета в Шенген.По състояние на корупцията Русия е на 137 място в света, ние сме 75-ти. Как тогава руските прокурори ще ни обучават да се борим с корупцията. Русия е на четвърто място в света по брой на убийствата на глава от населението, това е оценка за работата на прокуратурата”, каза политологът.

Според следователят Атанасов фактът, че въпроса за фалита на КТБ излезе от рамките на България доведе до нервност и безпокойство в някои лица във властта.

Политологът припомни ,че прокурорът Чайка е един от разследваните руски граждани по “Закона Магнитски” и не е допускан в Европа. “Чайка има шикозен хотел на стойност от половин милиард евро в Халкидики, Гърция, построен с откраднати пари от руските граждани, синовете му имат дворци на Женевското езеро, но е смятан за дясната ръка на Путин и на практика е недосегаем”, каза още Дойчев.

Според него, вероятно именно руски интереси стоят зад ударите срещу български военни предприятия. “Русия може да продава само оръжие, а след като приходите от петрол и природен газ се сринаха, това остана много важно перо за Москва”, каза още той.

https://frognews.bg/novini/sledovatel-politolog-poseshtenieto-chaika-izhvarli-okonchatelno-shengen.html

Предишна статия

Ето кои убиват „Дунарит” и „Емко” заради руски и мафиотски интереси…

Следваща статия

Кантората, ”наета от Пеевски” да го защитава по закона ”Магнитски” е обявена за най-добрата в Русия…

Други интересни