До няколко дни от ДАНС ще бъде освободен шефът на дирекция…

Автор: Няма коментари Сподели:

До няколко дни от ДАНС ще бъде освободен шефът на дирекция „Контрапролиферация“ в ДАНС – Спас Стоянов, разкриха брилянтни източници на АФЕРА. Шутирането на Спас Стоянов е свързано със скандалната сага „Дунарит“ и по-специално с провала на определени среди, свързани с КОЙ, да овладеят „Дунарит“.

Очевидно натискът върху Гебрев върви от две страни – един път от близката до Делян Пеевски офшорка „Виафот“ и от друга страна – от държавата и близки до премиера Борисов фирми.

В схемата няма как да не е намесена и ДАНС, която чрез своя Национален координационен център по контрапролиферация отговаря за: „осъществяване на координация и взаимодействие между компетентните държавни ведомства, структурите за сигурност в страната, юридически лица, както и специалните партньорски служби за защита на националната сигурност от заплахи, свързани с разпространението на оръжия за масово унищожение, и в изпълнение на международните ангажименти на Република България в тази сфера.“

Неуспешните опити Гебрев да бъде отстранен от центъра на събитията в сагата „Дунарит“, неминуемо водят и до последици в ДАНС. Още повече, че тези дни стана ясно от изявление на Гебрев, че на бургаското пристанище са спрени контейнери на Кинтекс с военна продукция за 80 млн. долара по дълготраен договор за още 50 млн. долара, като така е осуетено да бъде изпълнена бизнес траектория, с което държавата отново е станала за посмещище по света.

Брилянтни високопоставени източници разкриват за АФЕРА, че се очаква тези дни да бъде освободен шефът на дирекция контрапролиферация в ДАНС Спас Стоянов.

Причината за отстраняването му вероятно е свързана с това, че или е отказал да изпълни зададена поръчка, свързана с овладяването на „Дунарит“ от определени интереси, или не е изпълнил поръчката, както се е очаквало.

Afera.bg                                        http://afera.bg

Предишна статия

НАТО пита кой в София спира поръчки за $80 млн за блока?

Следваща статия

„Ирма” достигна брега на архипелага Флорида Кийс

Други интересни